Nu vei trăi

de Kubera

Părinții mei au crescut într-un sat undeva în interiorul Indiei. Ambii provin din familii necreștine. După ce s-au căsătorit, s-au mutat în marele oraș Bengaluru, unde tatăl meu lucra ca ofițer de poliție.

Prima sarcină a mamei a fost dificilă. După ce a născut prin cezariană, medicul a anunțat-o că va muri.

Toată lumea era tristă, dar iubeau copilul. Era un băiat sănătos și frumos.

„Bebelușul tău este foarte drăguț”, a spus o pacientă. „Mi-l poți da mie?”

„Îl voi adopta”, a spus medicul. „Nu vei trăi.”

Dar o asistentă creștină, Sarala, i-a spus mamei să nu renunțe la speranță. „Există un Dumnezeu al cărui nume este Isus”, a spus ea. „Dacă crezi în Isus Hristos, totul va fi bine.”

„Nu-l cunosc pe Dumnezeu”, a spus mama, slab. „Poți să te rogi pentru mine? Ne poți ajuta?”

Mama a căzut într-un somn profund. În timp ce dormea, Sarala și-a pus o mână pe capul ei și s-a rugat lui Isus.

Spre surprinderea tuturor, mama și-a revenit și trei zile mai târziu s-a întors acasă cu copilul. Mama a auzit de la mai mulți pacienți despre rugăciunea asistentei și și-a dat seama că Isus i-a salvat viața.

Ea s-a hotărât să se închine lui Isus, dar nu știa la ce biserică creștină să meargă. Tata a dus-o direct la o biserică adventistă de ziua a șaptea. Deși nu era credincios, era familiarizat cu diferitele biserici din oraș și cu modul lor de închinare. Unul dintre prietenii săi îi spusese că biserica adventistă era singura care asculta pe deplin pe Isus  Cel din Scriptură.

„Aceasta este biserica potrivită”, a spus tata cu hotărâre. „Trebuie să mergi aici să te închini lui Isus.”

În următorii 14 ani, mama a născut încă șapte copii.

Astăzi, fiul ei cel mare este președinte de conferință în India. Al doilea fiu este pastor în Irlanda. Al treilea fiu este pastor în Bengaluru. Trei fiice lucrează ca profesori în școli ale bisericii. Ultimii doi fii sunt membri laici activi. Eu sunt cel mai tânăr.

Mama urma să moară după ce a născut primul ei copil. Dar prin rugăciune și credință în Isus, ea a trăit și a dat viață la opt adventiști credincioși. Astăzi mama, care ca și mine are un singur nume, Kamalamma, este o bunică sănătoasă, în vârstă de 72 de ani, cu opt nepoți.

În copilărie, mama îmi amintea mereu de cuvintele lui Dumnezeu: „Poate o femeie să uite copilul pe care-l alăptează şi să n-aibă milă de rodul pântecelui ei? Dar chiar dacă l-ar uita, totuşi Eu nu te voi uita cu niciun chip ”(Isaia 49:15).

Datorită credinței ei, familia mea numeroasă umblă cu Isus.

Andrew McChesney a împărtășit această experiență în numele lui Kubera. Andy este editor pentru revista Adventist Mission, iar această istorisire este împărtășită cu permisiunea lor.

Traducere: Adina Păltineanu

Articolul Nu vei trăi apare prima dată în Redesteptare si reforma.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro