Numeralul nehotărât

Devoțional zilnic 15 noiembrie 2019

Nu vă îngrijorați de nimic; ci în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri. Și pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile și gândurile în Hristos Isus. Filipeni 4:6-7

Printre părțile de vorbire cel mai greu de înțeles de către noi este pronumele nehotărât. În cazul textului nostru avem cuvântul orice. Conform dicționarului înseamnă: „indiferent ce, tot ce vrea cineva, orișice.” Desigur nu există probleme în înțelegerea cuvântului. Este unul foarte simplu. Problemele apar atunci când nu vrem să alăturăm lângă el cuvântul Dumnezeu.

Practic pentru cel credincios alăturarea acestor două cuvinte în aceeași propoziție ar trebui să însemne cheia succesului. Orice problemă, orice necaz, orice lipsă, orice greutate, orice nedumerire, orice neputință se pot rezolva prin Dumnezeu. Chiar dacă este Regele Universului, El este interesat de orice amănunt din viața ta. Nu-L exclude din nimic. Nu există ceva prea mic pentru El și nu există limită pentru puterea Lui de a aduce soluții. Cum vei ști că soluția care apare la problema ta este de la Dumnezeu? Simplu. Va veni însoțită de pace. Caută pacea în viața ta, este asigurarea că vine de la Dumnezeu.

Ruben Atomei, director asistent, Departamentul Tneret, Confrința Moldova

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro