Devoțional zilnic

Numeralul nehotărât

Nu vă îngrijorați de nimic; ci în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri. Și pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile și gândurile în Hristos Isus. Filipeni 4:6-7

Printre părțile de vorbire cel mai greu de înțeles de către noi este pronumele nehotărât. În cazul textului nostru avem cuvântul orice. Conform dicționarului înseamnă: „indiferent ce, tot ce vrea cineva, orișice.” Desigur nu există probleme în înțelegerea cuvântului. Este unul foarte simplu. Problemele apar atunci când nu vrem să alăturăm lângă el cuvântul Dumnezeu.

Practic pentru cel credincios alăturarea acestor două cuvinte în aceeași propoziție ar trebui să însemne cheia succesului. Orice problemă, orice necaz, orice lipsă, orice greutate, orice nedumerire, orice neputință se pot rezolva prin Dumnezeu. Chiar dacă este Regele Universului, El este interesat de orice amănunt din viața ta. Nu-L exclude din nimic. Nu există ceva prea mic pentru El și nu există limită pentru puterea Lui de a aduce soluții. Cum vei ști că soluția care apare la problema ta este de la Dumnezeu? Simplu. Va veni însoțită de pace. Caută pacea în viața ta, este asigurarea că vine de la Dumnezeu.

Ruben Atomei, director asistent, Departamentul Tneret, Confrința Moldova