Nunta!

Devoțional zilnic 2 mai 2019

Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și să ne curățească de orice nelegiuire. 1 Ioan 1:9

Nuntă! Nuntă mare, cu mulți invitați, peisaj de vis, meniu ales cu grijă, muzică de calitate, haine și hăinuțe de zile mari. Băiețelul alerga de colo-colo, găsindu-și colegi de joacă pe cei de-o înălțime cu el. Părinții copilașilor, adunați în grupuri, se bucură de adierile de pe afară și, din timp în timp, privesc grijuliu spre cei mici.

Sunt vreo trei săptămâni de când băiețelul a scăpat de scutec. Bucurie mare! De acum suntem mari!

În iureșul jocului, într-un moment de neatenție, se întâmplă „necazul”. Copilașul fuge și se ascunde sub masa unor nuntași. Apare instalatorul, femeia cu curățenia…Într-un final, dau de el după miros. Pleacă instalatorul zâmbind în timp ce  nuntașii se reped la ferestre pentru puțin aer curat.

Apare mama. Îl ia în brațe așa cum este, iese în grabă și deschide geanta ei mare unde are de toate: șervețele umede, hăinuțe curate și un mic parfum.

Dacă băiețelul ar fi fugit direct la mama, ar fi rămas de la nunta aceea cu alte amintiri, mult mai frumoase.

Ionel Indricău – masterghid

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro