semneletimpului.ro

O Biblie a rămas neatinsă într-un incendiu care a mistuit biserica

Un incendiu a distrus biserica metodistă Spring United dintr-un orășel din statul Wisconsin, dar nu și o Biblie cu o vechime de 150 de ani, care mai supravieţuise unui incendiu care a avut loc cu decenii înainte, într-o altă biserică.

Săptămâna trecută, o echipă de pompieri s-a prezentat de urgenţă la biserica Spring United, în care a izbucnit un incendiu din cauze încă necunoscute. Furia flăcărilor a fost atât de mare încât clădirea este „o pierdere totală”, potrivit lui Ken Voss, șeful departamentului de pompieri.

Chiar dacă o mare parte a zidului exterior de cărămidă al clădirii a rămas în picioare, interiorul a ars în întregime, iar consiliul de administraţie al bisericii va trebui să decidă ce se va întâmpla cu clădirea.

În ciuda ravagiilor pe care le-a făcut focul, o Biblie veche de 150 de ani și de o mărime mult mai mare decât cea obișnuită, a rămas neatinsă în cutia ei de sticlă, fiind găsită de pompierii care au încercat să stingă focul. Nu este prima oară când supravieţuiește unui foc de proporţii – în 1950, cartea a rămas neatinsă de incendiul care a avut loc în biserica St. Paul, din orașul Steven Points.

Enoriașii bisericii Spring United, dar și alţi locuitori ai orașului s-au adunat să își ia rămas bun de la clădirea în care au avut loc botezuri, ceremonii de nuntă și de înmormântare timp de zeci de ani.

„Da, aceasta este o clădire, da, lucrurile pot fi înlocuite, dar aceste locuri au o mulţime de amintiri”, a declarat pastorul Tim O’Brien, care păstorește biserica de aproximativ 8 luni de zile.

„Sunt copleșită de sentimente. Am prieteni pe viaţă datorită acestei biserici”, a spus Trisha Moody, care nu mai locuiește în oraș, dar s-a întors pentru a vedea ruinele bisericii unde a fost botezată mai întâi ea, și ulterior și fiul ei.

Pastorul O’Brien a afirmat cu prilejul reuniunii membrilor bisericii că, deși întreaga experienţă a fost una șocantă pentru comunitate, Biblia care a rămas neafectată în cele două incendii „este o mărturie puternică a credinţei noastre, care rămâne vie chiar și în mijlocul flăcărilor”. O’Brien a mai declarat că este convins de faptul că supravieţuirea cărţii „este cu adevărat ceva special, cu adevărat o lucrare a lui Dumnezeu”.

La rândul său, Tonia Kowalski, care este membră a bisericii Sf. Paul de 21 de ani (cele două biserici au fuzionat în anul 2014), și-a exprimat convingerea că incendiul va uni și mai mult membrii congregaţiei.

„Oamenii fac biserica, nu clădirea”, a conchis Kowalski.