O Biblie a rămas neatinsă într-un incendiu care a mistuit biserica

Un incendiu a distrus biserica metodistă Spring United dintr-un orășel din statul Wisconsin, dar nu și o Biblie cu o vechime de 150 de ani, care mai supravieţuise unui incendiu care a avut loc cu decenii înainte, într-o altă biserică.

Săptămâna trecută, o echipă de pompieri s-a prezentat de urgenţă la biserica Spring United, în care a izbucnit un incendiu din cauze încă necunoscute. Furia flăcărilor a fost atât de mare încât clădirea este „o pierdere totală”, potrivit lui Ken Voss, șeful departamentului de pompieri.

Chiar dacă o mare parte a zidului exterior de cărămidă al clădirii a rămas în picioare, interiorul a ars în întregime, iar consiliul de administraţie al bisericii va trebui să decidă ce se va întâmpla cu clădirea.

În ciuda ravagiilor pe care le-a făcut focul, o Biblie veche de 150 de ani și de o mărime mult mai mare decât cea obișnuită, a rămas neatinsă în cutia ei de sticlă, fiind găsită de pompierii care au încercat să stingă focul. Nu este prima oară când supravieţuiește unui foc de proporţii – în 1950, cartea a rămas neatinsă de incendiul care a avut loc în biserica St. Paul, din orașul Steven Points.

Enoriașii bisericii Spring United, dar și alţi locuitori ai orașului s-au adunat să își ia rămas bun de la clădirea în care au avut loc botezuri, ceremonii de nuntă și de înmormântare timp de zeci de ani.

„Da, aceasta este o clădire, da, lucrurile pot fi înlocuite, dar aceste locuri au o mulţime de amintiri”, a declarat pastorul Tim O’Brien, care păstorește biserica de aproximativ 8 luni de zile.

„Sunt copleșită de sentimente. Am prieteni pe viaţă datorită acestei biserici”, a spus Trisha Moody, care nu mai locuiește în oraș, dar s-a întors pentru a vedea ruinele bisericii unde a fost botezată mai întâi ea, și ulterior și fiul ei.

Pastorul O’Brien a afirmat cu prilejul reuniunii membrilor bisericii că, deși întreaga experienţă a fost una șocantă pentru comunitate, Biblia care a rămas neafectată în cele două incendii „este o mărturie puternică a credinţei noastre, care rămâne vie chiar și în mijlocul flăcărilor”. O’Brien a mai declarat că este convins de faptul că supravieţuirea cărţii „este cu adevărat ceva special, cu adevărat o lucrare a lui Dumnezeu”.

La rândul său, Tonia Kowalski, care este membră a bisericii Sf. Paul de 21 de ani (cele două biserici au fuzionat în anul 2014), și-a exprimat convingerea că incendiul va uni și mai mult membrii congregaţiei.

„Oamenii fac biserica, nu clădirea”, a conchis Kowalski.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro