O lecție de viață

Devoțional zilnic 6 iulie 2019

Cinstește pe Domnul cu averile tale, și cu cele dintâi roade din tot venitul tău: căci atunci grânarele îți vor fi pline de belșug, și teascurile tale vor geme de must. Proverbe 3:9-10

Era o toamna frumoasa la noi în Maramureș cum rareori ți-e dat să vezi, iar în aproprierea grădinii noastre se vedea pădurea împodobită încă, cu frunze de o multitudine de culori…

Abia începuse școala, iar eu împreuna cu câțiva prieteni de-ai mei exploratori, cam de-o seama cu tine, ne străduiam din răsputeri să culegem cât mai multe mere… Fiecare își aduna pentru el. Spre sfârșitul zilei, tata ne-a chemat la masa, după ce mama a pregătit totul, ne-am rugat și am început să mâncăm. La urmă tata ne-a spus: Alegeți fiecare din voi 10 mere și le puneți pe masă, iar acum, din cele 10, alegeți unul care e mai frumos, acesta va fi un dar pentru Domnul! 

Nu prea înțelegeam ce voia să spună tata… dar unul din prieteni a întrebat: Cum putem noi dărui aceste mere lui Dumnezeu?

Simplu, a spus tata, la școala aveți colegi care duc lipsa și nu au atâtea bunuri ca voi! Oferiți-le câte un măr acestor copii, în pauză, și vă asigur că veți simți o mare bucurie în suflet aducând zâmbet pe fata lor!

Te invit dragul meu explorator să faci și tu la fel cu darurile pe care le primești în fiecare zi din mâna lui Dumnezeu! Matei 25, 35-40

Ghiță Colțun, Instructor Exploratori Săpânța

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro