O nouă sanșă pentru familia Nicolae

Gandul zilei 21 iulie 2017

Dorin și Gina Nicolae, din comuna Mănăstirea, județul Călărași, alături de cei trei copii formează o familie frumoasă. Primii doi copii sunt elevi silitori cu rezultate deosebite la învățătură, fiind premianți, iar cel mic este nou născut. Deși sunt foarte puține resurse de care dispun, sunt cunoscuți ca foarte ospitalieri și gata de a sări în ajutor altora, uitând de necesitățile proprii. Astăzi însă a venit vremea ca, de ce nu, si alții să îi sprijine pentru ca spațiul în care locuiesc să fie unul adecvat.

Tatăl a fost operat recent de două ori pe coloana (în 2010 și în 2016), dar cu greu poate rezistă să nu încerce sa facă ceva pentru ca visul să devină realitate. Spațiul în care locuiau anterior nu era corespunzător locuirii, iar acum cea mai mare bucurie pentru ei ar fi să ducă la bun sfârșit construcția casei în care să primească cu bucurie pe cei în nevoie.

Înainte:

În prezent:

La acest moment, în vedere finalizării lucrărilor, sunt necesare următoarele materiale:

– 6 paleți de BCA;

– 20 saci de mortar/Multibat;

– capriori – 50 buc la 4m;

– tablă pentru 120 mp acoperiș;

– scândură – 2,5 mc.

Proiectul „În sfârșit, acasă!” este modalitatea prin care ADRA România se implică în susținerea familiilor numeroase, construind locuințe familiale, pentru cei care trăiesc în condiții grele, dar având dorință de a muncii. Încă de la înființare, în fiecare an, ADRA identifică și sprijină persoane cu familii numeroase care nu au un spațiu optim de locuit, prin construirea de locuințe și oferirea de asistență competentă. Acest proiect se desfășoară în parteneriat cu autoritățile locale, iar finanțarea vine atât de la persoane fizice, cât și de la persoane juridice. Implementarea proiectului se realizează cu ajutorul voluntarilor din țară și din străinătate după filosofia ”Schimbă o viață și vei schimba lumea!”.

Prin proiectele de construcții de case, ADRA România se implică în susținerea familiilor numeroase, construind locuințe familiale, pentru cei care trăiesc în condiții grele, dar având dorință de a muncii. ADRA România promovează un viitor mai bun. Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”În sfârșit, acasă!” și să se implice, o pot face:

  • prin voluntariat;
  • prin donații financiare în conturile ADRA (cu precizarea numelui beneficiarului);
  • prin donații materiale (în special materiale de construcții, uși, obiecte sanitare), dar și
  • donând chiar acum direct pe site-ul ”www.adra.ro/doneaza”, pentru proiectul ”În sfârșit, acasă!”.

ADRA România

 

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro