O perspectivă corectă

Devoțional zilnic

Dumnezeu a zis: „Să fie lumină!” Și a fost lumină. (Geneza 1:3)

În cartea sa „The Best Is Yet To Be” (Ce e mai frumos, va urma), Henry Durbanville povestește despre o fetiță săracă din Londra care a câștigat concursul „Cea mai frumoasă floare”. Floarea ei, nu era așezată într-un ghiveci obișnuit, ci într-o ceașcă crăpată, și nu a crescut într-o seră, ci în podul unei clădiri dărăpănate dintr-un cartier sărac al orașului. Mulți au fost mirați de câștigătoarea anului, însă câțiva și-au și făcut curaj să o întrebe: „Care e secretul prin care a reușit să crești o floare atât de frumoasă?”.

Răspunsul ei a fost: „Am avut grijă, ca întotdeauna să o așez acolo unde e lumină.”

Eroi adevărați, sau adevărații eroi! Acesta ar trebui să fie titlul devoționalului de exploratori de anul acesta.

Știi ce este un erou?

În încercarea de a da un răspuns, te rog să te ridici peste definiția cinematografică sau fantezistă, și să privești la adevăratele calități ale unui erou.

Știu că e greu, mai ales acum când ai pășit în anul 2020, și alții au pregătit deja răspunsul pentru tine. Azi, mai mult decât oricând e important versetul zilei: „Dumnezeu a zis: „Să fie lumină!”. Și a fost lumină.” (Geneza 1:3)

Vezi tu, eu cred că un erou adevărat, te va ajuta tot timpul să vezi lucrurile corect. Să ai o perspectivă corectă. O viziune clară. Iar pentru aceasta ai nevoie de lumină.

Sunt multe motive pentru care doar Dumnezeu trebuie fie adevăratul tău Erou, dar dacă cauți un motiv specific, începe cu acesta. Dumnezeu știa că avem nevoie de lumină, și toată lucrarea Sa, pentru noi, a început cu lumină.

Nu știu cum arăta pământul la început. Biblia vorbește doar despre întuneric și pustietate.

Nu știu cum este viața ta acum la început de an, mai ales că sunt sigur că și în anul acesta vei trece prin anumite încercări.

DAR știu ce vrea să facă Dumnezeu în viața ta! Mai întâi să aducă lumină! Căci dacă vei păși în lumină, vei păși mai sigur, mai frumos, chiar veșnic.

Cum va aduce Dumnezeu lumină? Psalmistul spunea: „Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele, și o lumină pe cărarea mea.” (Psamul 119:105)

Anul acesta din Cuvânt, vom descoperi oameni care l-au lăsat pe Dumnezeu să fie Eroul lor, pentru ca învățând despre ei, și văzând modul în care l-au lăsat pe Dumnezeu să definească viața lor, să ne dorim și noi să fim asemenea lor.

Și sper ca fiecare zi, petrecută în lumină să te transforme într-o eroină, sau erou al lui Isus.


Benjamin Stan, Director Exploratori – Uniunea de Conferinte

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit