Devoțional zilnic

O scrisoare de la fratele meu

Iosif a pus să le dea din bucatele cari erau înaintea lui; iar Beniamin a căpătat de cinci ori mai mult decât ceilalți. Și au băut, și s-au veselit împreună cu el. – Geneza 43:34

Bună dimineața drag explorator! Numele meu este Beniamin și vreau să îți povestesc cea mai marcantă poveste din viața mea.

Cu mulți ani în urmă fratele meu Iosif a plecat de acasă și nu s-a mai întors niciodată. Am aflat mai târziu de la frații mei că a fost sfâșiat de un animal sălbatic. Anii au trecut și într-o zi când frații mei sau întors cu provizii de hrană pentru familiile noastre din Egipt, mi-au spus că Guvernatorul Egiptului a cerut să mă vadă neapărat, iar ca garanție l-a reținut pe fratele nostru Simeon până când aveam să mă duc și eu în Egipt. Deși tata nu a vrut să mă lase, în cele din urmă fiind nevoiți să ne întoarcem în Egipt după hrană dar și după Simeon, am plecat în marea aventură a vieții mele.

Când am ajuns acolo, și am intrat în audiență la marele Țafnat-Paeneah (Descoperitor de taine), am fost foarte surprins de asemănările dintre mine și el. M-am gândit că poate fi o coincidență, dar am fost bulversat de momentul în care ne-a invitat la masă. În primul rând ne-a uimit pe toți modul în care am fost așezați la masă, în ordinea vârstei și în special faptul că pe mine m-a pus chiar lângă el. Dar cea mai șocantă fază a fost următoarea: în timp ce ne-a adus fiecăruia meniul deosebit de curat și gustos, mie mi-a adus odată, . . . . de două ori . . . de trei ori, de patru ori . . . și daaaa chiar și a cincea oară. Mă tot gândeam de ce atâta mâncare DOAR pentru mine?

Gândește-te că pentru toți ceilalți frați din cauză că au primit o singură porție cât au trebuit să aștepte până am mâncat eu cinci porții !!! Și Guvernatorul a avut răbdare și a așteptat până ce am terminat totul din farfurie. Povestea aceasta a avut un sfârșit deosebit de frumos, dar acum vreau să vă spun ce mi-a povestit mai târziu însuși guvernatorul care de fapt era fratele meu adevărat, Iosif. Faptul că mi-a dat de cinci ori mai mult a fost un test pentru ceilalți frați să vadă dacă nu sunt invidioși așa cum au fost în tinerețe cu el.

Din această istorie pe care ți-am povestit-o am avut și eu ce să învăț, și anume lecția altruismului și sacrificiului în familie.

Fii și tu un Iosif astăzi, dublează, și chiar triplează dacă e nevoie, iubirea, iertarea, răbdarea pentru a da dovadă că ești un descoperitor de Dumnezeu, ca Iosif, . . . fratele meu iubit.


Daniel Daniluc, Pastor – Moldova