O scrisoare de la fratele meu

Devoțional zilnic

Iosif a pus să le dea din bucatele cari erau înaintea lui; iar Beniamin a căpătat de cinci ori mai mult decât ceilalți. Și au băut, și s-au veselit împreună cu el. – Geneza 43:34

Bună dimineața drag explorator! Numele meu este Beniamin și vreau să îți povestesc cea mai marcantă poveste din viața mea.

Cu mulți ani în urmă fratele meu Iosif a plecat de acasă și nu s-a mai întors niciodată. Am aflat mai târziu de la frații mei că a fost sfâșiat de un animal sălbatic. Anii au trecut și într-o zi când frații mei sau întors cu provizii de hrană pentru familiile noastre din Egipt, mi-au spus că Guvernatorul Egiptului a cerut să mă vadă neapărat, iar ca garanție l-a reținut pe fratele nostru Simeon până când aveam să mă duc și eu în Egipt. Deși tata nu a vrut să mă lase, în cele din urmă fiind nevoiți să ne întoarcem în Egipt după hrană dar și după Simeon, am plecat în marea aventură a vieții mele.

Când am ajuns acolo, și am intrat în audiență la marele Țafnat-Paeneah (Descoperitor de taine), am fost foarte surprins de asemănările dintre mine și el. M-am gândit că poate fi o coincidență, dar am fost bulversat de momentul în care ne-a invitat la masă. În primul rând ne-a uimit pe toți modul în care am fost așezați la masă, în ordinea vârstei și în special faptul că pe mine m-a pus chiar lângă el. Dar cea mai șocantă fază a fost următoarea: în timp ce ne-a adus fiecăruia meniul deosebit de curat și gustos, mie mi-a adus odată, . . . . de două ori . . . de trei ori, de patru ori . . . și daaaa chiar și a cincea oară. Mă tot gândeam de ce atâta mâncare DOAR pentru mine?

Gândește-te că pentru toți ceilalți frați din cauză că au primit o singură porție cât au trebuit să aștepte până am mâncat eu cinci porții !!! Și Guvernatorul a avut răbdare și a așteptat până ce am terminat totul din farfurie. Povestea aceasta a avut un sfârșit deosebit de frumos, dar acum vreau să vă spun ce mi-a povestit mai târziu însuși guvernatorul care de fapt era fratele meu adevărat, Iosif. Faptul că mi-a dat de cinci ori mai mult a fost un test pentru ceilalți frați să vadă dacă nu sunt invidioși așa cum au fost în tinerețe cu el.

Din această istorie pe care ți-am povestit-o am avut și eu ce să învăț, și anume lecția altruismului și sacrificiului în familie.

Fii și tu un Iosif astăzi, dublează, și chiar triplează dacă e nevoie, iubirea, iertarea, răbdarea pentru a da dovadă că ești un descoperitor de Dumnezeu, ca Iosif, . . . fratele meu iubit.


Daniel Daniluc, Pastor – Moldova

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit