O viață mai bună

„Rămâne dar o odihnă” Evrei 4:9
În anul 1882, marele Auka, șeful de trib al indienilor Arekuna, de multă vreme se ruga, ca poporul lui să ducă o viață mai bună. După un timp, Cineva strălucitor s-a arătat și i-a vorbit, astfel a primit un șir de revelații prin care i-a fost descoperit ce să facă.
Acel Cineva, i-a cerut lui Auka să ia o funie, să facă pe ea șapte noduri, pe al șaptelea să-l facă mai mare și să-l lege de tavanul colibei sale. Într-o zi de vineri, îngerul i-a spus că nodurile reprezintă zilele săptămânii și că următoarea zi va fi ziua a șaptea, o zi de odihnă, în care să nu facă nici o lucrare. Ființa cerească i-a dat mai multe instrucțiuni practice, i-a cerut să renunțe la rachiul de palmier, să nu crească porci și să nu mănânce din carnea lor, să-și păstreze o singură soție, iar de celelalte să aibe grijă ca de surorile lor. Auka s-a conformat în toate.
Am înțeles din experiența lui Auka, că ascultarea de poruncile lui Dumnezeu este o condiție esențială pentru o viață mai bună. Mă gândesc la o poruncă din cele zece, care începe cu “Adu-ţi aminte…”, iar majoritatea creștinilor au uitat, de aceea în epistola către Evrei capitolul 4, 9 stă scris: “Rămâne dar o odihnă ca cea de Sabat pentru poporul lui Dumnezeu”. În originalul grecesc nu este cuvântul “ca”. Citind versetul fără acest cuvânt înțelegem clar planul lui Dumnezeu cu privire la odihna din ziua a șaptea.
Moise era “marele șef de trib”, al poporului Evreu care a primit de la Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Legea aceasta pe Muntele Sinai. Generația căreia i s-a dat pentru prima dată făgăduința odihnei nu a intrat în ea din cauza necredinței. Iosua a condus generaţia următoare în ţara făgăduită, dar, din cauză că erau nestatornici în cele spirituale, el nu i-a putut conduce la „odihna” pe care Dumnezeu vroia ca ei să o găsească în Canaan.
Aşadar posibilitatea de a intra în „odihna” spirituală a lui Dumnezeu, rămâne valabilă în continuare şi oamenii ar trebui să se grăbească să intre în această odihnă.
Rugăciune: Doamne ajută-ne să ascultăm și noi de Tine, așa cum Auka a ascultat în toate Mesagerul ceresc. Amin
Szász-Cserei Géza, Pastor – Conferința Transilvania de Sud

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro