O vorbă bună

Devoțional zilnic 3 octombrie 2019

Căci este un singur Dumnezeu, și este un singur mijlocitor între Dumnezeu și oameni: Omul Isus Hristos! 1 Timotei 2:5

„Nu ştiu dacă ai avut nevoie vreodată de cineva care să pună o vorbă bună pentru tine. Mie mi s-a întâmplat lucrul acesta. Când eram la liceu, am căutat să împlinesc ceea ce spune Dumnezeu în porunca a patra. În consecinţă, am avut probleme serioase cu un profesor care preda o materie pe care o aveam doar sâmbăta. Atunci, în afară de rugăciune, am căutat un intermediar, un mediator care să pună o vorbă bună pentru mine în faţa acelui profesor. Din fericire am găsit doi profesori care au mijlocit pentru mine şi astfel s-a deschis o portiţă pentru ca problema să fie rezolvată. Apoi a trebui să merg chiar eu pentru a-mi apăra cauza. Fără ajutorul lui Dumnezeu şi fără vorba bună pusă de colegii profesorului care îmi făcea greutăţi, nu cred că aş fi putut să rezolv nimic.

În ceea ce-L priveşte pe Dumnezeu, nu se poate vorbi despre faptul că El nu ar vrea să comunice cu noi sau că ne evită. De ce este nevoie de mijlocirea Domnului Isus? Din simplul motiv că Mântuitorul a fost ca noi, a trăit printre noi, a suferit pe pământul acesta. El S-a făcut asemenea oamenilor şi a murit pentru ca oamenii să poată beneficia de viaţa veşnică. Apelează şi tu, zilnic, la serviciile Marelui Mijlocitor!”

Viorel Dascălu, pastor Conferința Moldova

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro