Obed-Edom – binecuvântarea prezenței

Devoțional zilnic 3 mai 2019

Chivotul Domnului a rămas trei luni în casa lui Obed-Edom din Gat, şi Domnul a binecuvântat pe Obed-Edom şi toată casa lui. 2 Samuel 6;11

Este impresionant faptul că nenorocirea lui Uza a fost urmată de o binecuvântare pentru casa lui Obed-Edom. Ne putem imagina groaza care s-a produs cu ocazia morţii lui Uza. Probabil că Obed-Edom a fost extrem de îngrijorat când a văzut că împăratul ezită să ducă chivotul în cetatea sa şi că îl plasează pentru o vreme în casa lui. Este lesne de înţeles că, neputând să evite situaţia, Obed-Edom a luat toate măsurile de siguranţă. Ne putem imagina cu câtă teamă sfântă s-a purtat fiecare om din casa lui faţă de acest obiect misterios.

Dumnezeu a dorit să dezvolte mai departe lecţia începută cu pedepsirea lui Uza pentru subaprecierea sfinţeniei chivotului. El a binecuvântat în mod vizibil casa unde chivotul era găzduit temporar. Nu ştim exact cum s-a manifestat această binecuvântare, dar putem fi siguri că teama celor din casă a fost curând înlocuită de bucurie, confort şi împlinire. Ei s-au bucurat de sănătate, prosperitate materială, rodnicia câmpului şi a turmelor.

Mesajul pe care Dumnezeu îl transmitea cu această ocazie era că prezenţa Sa nu trebuia să aducă numai teamă sfântă, ci şi binecuvântare cerească. Semnele prosperităţii lui Obed-Edom au ajuns repede la urechile lui David, care nu a întârziat să aducă chivotul acasă, în cetatea de reşedinţă. David şi tot Israelul trebuiau să ştie că lucrurile sfinte nu sunt de apucat, dar că prezenţa divină este binevoitoare faţă de cei care se apropie de Dumnezeu în felul prescris de El.

Succesul la un pas de tine:

Încearcă să dezvolţi aria binecuvântărilor lui Dumnezeu, apropiindu-te de El cu smerenie şi respect.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro