Obișnuința transformată în emblemă

Devoțional zilnic

Ea ședea subt finicul Deborei, între Rama și Betel, în muntele lui Efraim; și copiii lui Israel se suiau la ea ca să fie judecați. – Judecători 4:5

Pe vremea când s-au întâmplat cele relatate aici, rolul de conducător de orice fel era al bărbatului, femeia avea un statut inferior bărbatului. În cazul de față, surpriză: găsim ca judecător în Israel o femeie, Debora. Ea era numită și proorociță.

Debora a răspuns afirmativ chemării lui Dumnezeu și astfel ajunge să slujească Domnului, fiind într-o strânsă legătură cu El, căci numai așa putea primi puterea necesară rezolvării problemelor copiilor lui Israel. Cred că nu de puține ori a dat soluții care nu erau pe placul oamenilor, dar nu schimba răspunsul primit de la Domnul, rămânând fermă de partea lui Dumnezeu.

Putem zice: „Cu Debora a fost simplu, că a ales-o Dumnezeu, dar eu nu sunt nici judecător, nici prooroc.” Fiecare ne putem îndeplini conștiincios datoria în familie, la biserică, la joacă, la școală, oriunde. Regula este aceeași: să avem o relație profundă cu Dumnezeu și o continuă părtășie cu El. Caută să te deschizi față de El și El îți va vorbi și te va îndruma. Binecuvântările din partea Lui nu vor întârzia.

Nu vom deveni toți personalități cu renume, dar ceea ce facem, contează dacă facem cu dăruire.

La 92 de ani, Sara Dappen ar trebui să fie de multă vreme la pensie înconjurată de nepoți și strănepoți, dar femeia nu se dă dusă de la locul de muncă. Plină de energie, ea încă mai lucrează la un restaurant din Story City, Jowa, Statele Unite. La cei 92 de ani, cu siguranță este cea mai în vârstă angajată din lume. La restaurant, doamna Dappen se ocupă ca totul să fie curat pentru clienți. Șterge mesele, șterge pe jos, adună resturile și le aruncă la gunoi, dar cel mai mult îi place să stea de povești cu clienții. De fapt, cam asta e și principala sarcină de pe fișa postului, deoarece a devenit o emblemă a restaurantului din Story City.

Debora era într-o continuă părtășie cu Dumnezeu, drept dovadă avem influența pe care o avea asupra poporului și aplicarea poruncilor Domnului, cunoscute din relatările biblice cu privire la perioada în care a trăit această femeie.

Sara avea o slujbă modestă, dar amabilitatea ei a făcut celebru restaurantul respectiv prin faptul că ea obișnuia să converseze cu clientii.

Apelează în orice situație la Dumnezeu și cu siguranță nu te va bloca, nu va suna ocupat,nici nu îți va respinge apelul.

Pogăcean Iuliana, Ghid Asistent – Transilvania de Nord

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit