Odihna e prețuită prin muncă

Devoțional zilnice 27 ianuarie 2019

Dumnezeu a binecuvântat ziua a șaptea și a sfințit-o, pentru că în ziua aceasta S-a odihnit de toată lucrarea Lui, pe care o zidise și o făcuse. (Geneza 2:3)

 
Ce înseamnă că Dumnezeu s-a odihnit de toată lucrarea Lui? Înseamnă că era Dumnezeu obosit și s-a așezat să se odihnească  în ziua a șaptea pentru că avusese o săptămână foarte ocupată?

Ar fi absurd să gândim în modul acesta. El nu se odihnește pentru că este obosit ci pentru că prețuiește părtășia. Dumnezeu s-a uitat la tot ce făcuse în cele șase zile, a văzut că erau foarte bune. 

El s-a odihnit pentru că lucrarea era completă. În mod unic, dintre toate zilele Creației, Dumnezeu a binecuvântat și a sfințit ziua a șaptea indicând astfel că ea îi aparține în mod aparte . Prin exemplul Său, El a prescris omului odihna în ziua a șaptea pentru ca în felul acesta omul să se poată bucura de prilejul de a reflecta iubirea și bunătatea Creatorului său și astfel să devină ca El. 

Ai vrea să experimentezi această odihnă?  În Evrei 4,10 El ne spune: ,,Fiindcă cine intră în odihna Lui se odihnește și el de lucrările Lui cum s-a odihnit Dumnezeu de lucrările Sale.”
 

Livia Petreacă, conducător club explo, Plosca nr. 3

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro