Oglinda frizerului

Devoțional zilnice 1 iunie 2018

3

0

Viața are multe momente interesante, dar astăzi aruncăm o privire spre acel moment când stai la frizer pe scaun și privești în oglindă.

Privesc în acea oglindă și de obicei văd un tip cu părul vâlvoi. Mă sperii de el!!!… Dar tipul acela sunt eu.

Frizerul începe să-și aplice tehnicile de aducere la normal a celui din oglindă. Unii frizeri încep cu perciunii și de pe la urechi în sus. În câteva clipe par a fi un fel de ciupercă. Alții își încep lucrarea din vârful capului, transformându-mă într-un clown aproape chel cu perciuni stufoși.

Abia în a doua parte a procesului de tundere încep să arăt a om normal. Mă liniștesc și încep a-mi studia fizionomia. Wow! O ureche este mai mare decât cealaltă. Și, stai așa! Îmi tot rotesc capul sperând că am urechile la aceeași înălțime. Dar nu…una este mai sus, alta este mai jos. Hopa, ia uite! Una este mai în față, alta este mai în spate.

Gura…păi așa gură strâmbă am eu? Mai că îmi vine să-l întreb pe frizer dacă nu ar vrea să se uite și el mai atent. Oare văd bine sau doar mi se pare? Nu-l mai întreb. Este clar – un colț al buzelor este mult mai sus decât celălalt.

Doar puțin îmi ridic ochii și-i prind privirea celui ce mă măsoară așa, pe față, fără pic de menajament.

Încep o ceartă cu el! „Ce te uiți așa la mine, nene!? N-ai mai văzut om dintr-ăsta? Mai bine uită-te la ochii tăi! Nu vezi că unul ți-e mai adâncit în orbită și unul ți-e mai bulbucat?”

Simt că frizerul îmi pune mâna în cap și mă trage înapoi pe spătarul scaunului, rugându-mă să nu mai mișc.

Mă trezesc! Încep o cercetare pe la sprâncene dar o perie bogată îmi trece pe la ochi, pe la urechi și gata. Aud prețul, plătesc și sunt în stradă.

Mergând agale spre casă îmi vin în minte toți cei ce se bucură atunci când mă văd. Ce văd acești oameni la mine de mă iubesc? Ei nu văd că sunt o adunătură de diformități?

Dumnezeu a lăsat în noi ceva ce nu se poate șterge. Este amprenta mâinii Lui creatoare care completează diformitățile și lipsurile noastre.

„Te laud că sunt o făptură așa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale, și ce bine vede sufletul meu lucrul acesta” (Psalmul 139,14)

Benjamin Stan, Director Exploratori, Uniunea de Conferinte din România

3

0

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro