Om de succes

Devoțional zilnic 29 februarie 2020

El socotea ocara lui Hristos ca o mai mare bogăție decât comorile Egiptului, pentrucă avea ochii pironiți spre răsplătire. – Evrei 11:26

Gândiți-vă la câțiva oameni de succes ai lumii noastre. Fie că este vorba de oameni din vechime, regi, înțelepți, sau din istoria recentă, oameni de știință, sportivi, politicieni, muzicieni, etc. Ceea ce au în comun toți aceștia sunt faima și banii. Sunt lucrurile despre care oamenii cred că le vor aduce fericirea.

Gândiți și la câțiva oameni de succes din Biblie. Ce te impresionează în mod deosebit la acești oameni? Cred că ceea ce ne impactează este succesul de care s-au bucurat datorită credinței lor. Ucenicii Domnului Hristos l-au urmat la început cu gândul, exprimat de mama fiilor lui Zebedei, de a ocupa locuri de cinste în Împărăție. A merge după Isus este o afacere profitabilă, care poate aduce succesul căutat. Ceea ce noi așteptăm de la Dumnezeu este uneori, un succes pământesc obținut printr-o modalitate spirituală. Oare acesta este succesul pe care dorește Dumnezeu să-l obțin?

„Căci pentru mine a trăi este Hristos, şi a muri este un câştig.” Filipeni 1,21 Ce părere aveți despre această perspectivă asupra succesului? Toți acești oameni amintiți în Evrei 11 ca eroi ai credinței, au fost gata să renunțe la tot pentru Dumnezeu. Viața aceasta nedreaptă, blestemată datorită păcatului, ne poate răpi totul, dar nu ne poate despărți de dragostea lui Dumnezeu. Uneori ca să nu te despărți de dragostea lui Dumnezeu înseamnă să pierzi tot ceea ce îți oferă mai bun lumea asta, însă poți avea tot ceea ce este mai bun pe lumea asta, dar dacă nu-l ai pe Dumnezeu, ai pierdut totul. Boris Becker, la scurt timp după ce a pus racheta în cui a afirmat: „am fost pe acoperișul lumii și n-am gasit nimic.” Jim Elliot un misionar modern declara: „nu este nebun cel care renunță la ceea ce nu poate păstra pentru a câștiga ceea ce nu poate pierde.” Iar soția sa Elisabeth întărea cuvintele lui: „El și celălalt bărbat cu care a murit au fost aclamați ca eroi, martiri. Nu sunt de acord. Nici ei n-ar fi de acord. La urma urmei, diferența dintre a trăi pentru Hristos și a muri pentru El este atât de mare? A trăi pentru Dumnezeu nu înseamnă a muri „zilnic”, așa cum s-a exprimat apostolul Pavel? Înseamnă a pierde totul pentru a-L putea câștiga pe Hristos. În această predare a vieții noastre ne găsim cu adevărat viața.” Tu în ce îți găsești viața și succesul?

Beniamin Sisu, Pastor – Conferința Oltenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro