Pa-Pa, Bâz-Bâz

Devoțional zilnice 15 iulie 2018

Viața în aer liber are câteva inconveniente, printre care și prezenta țânțarilor.
Ca să îi ții la distanță, trebuie să folosești produse existente în magazine (spray, dispozitiv cu ultrasunete sau odorizante) sau soluții preparate de tine.

Dacă eşti afară, poartă haine cu mânecă lungă iar pantalonii lungi bagă-i în ciorapii din picioare, acoperă ceafa și gâtul. Adu-ţi aminte că fumul alungă insectele. Un alt lucru interesant este că țânțarii sunt atrași de două ori mai mult de culoarea albastră decât de alte culori.

Ca să tratezi înţepăturile de ţânţari spală cu apă şi săpun, apoi freacă zona cu o frunză de mentă. Pe înţepătură poţi pune puţină gheaţă, oţet de mere sau soluţie din bicarbonat cu apă.

Unele plante aromatice se folosesc pentru a ține la distanță dăunătorii, fără să polueze mediul înconjurător. Poți chiar să creezi între tine și crudele insecte o barieră …. de miros tot atât de plăcut pe cât de eficient! Pentru aceasta trebuie să şti că – muștelor nu le place: măcrișul, lavanda și menta; – ţânţarilor nu le place: lămâia, muşcatele şi menta; – furnicilor nu le plac: frunzele de roşii şi coaja de lămâie.

Poate că vei scăpa de necazul cu ţânţarii, dar când vor veni necazuri mai grele în viaţa ta, vei redescoperi că Domnul Isus este mereu ocrotitorul tău:

„Scăparea celor neprihăniţi vine de la Domnul; El este ocrotitorul lor la vremea necazului!” Psalmul 37,39

Practic: Înșiră mai multe dopuri de plută pe o sfoară și lasă-le timp de 24 de ore într-o baie de esență de lămâie sau de mentă; apoi atârnă-le la intrarea în cort. De acum înainte … Pa-Pa, Bâz-Bâz! Și … somn ușor!

Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro