Pământ rodnic

Devoțional zilnice 12 iulie 2018

Sunt încredinţat că Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos. – Filipeni 1:6

Parabolele pe care Isus le-a spus acum două mii de ani, când a trăit pe pământ, m-au fascinat întotdeauna. Parabola care îmi atrage cel mai mult atenţia este dintre cele despre care teologii insistă că sunt suficient de importante încât să apară în toate trei evangheliile sinoptice – parabola care evocă imaginea seminţei ce încearcă să crească (Matei 13:3-8; Marcu 4:3-8; Luca 8:5-8).

În timp ce lucram online la un proiect împreună cu o altă autoare, am primit de la aceasta un mesaj care m-a înduioşat: „Ştiu că nu-ţi mai aminteşti de mine. Au trecut ani de atunci, iar întâlnirea noastră a fost una foarte scurtă. Nu am fost la şcoală decât patru luni. Nu am avut ore cu dumneavoastră, dar v-am văzut des, iar fetele din cămin vă iubeau. Aţi avut o influenţă pozitivă asupra mea.” Am fost măgulită de cuvintele ei frumoase. De asemenea, a avut dreptate spunând că nu mi-o voi aminti.

Am citit în continuare mesajul ei şi am aflat alte moduri prin care viaţa mea o influenţase în mod evident pe a ei: „Vorbeaţi întotdeauna blând, eraţi amabilă şi iubitoare.” Citindu-i cuvintele care descriau un incident vechi de treizeci de ani, mi-am imaginat o tânără timidă, dar ambiţioasă, care se străduia să crească în timp ce absorbea umiditatea pământului bogat din jurul ei. L-am lăudat pe Dumnezeu pentru ocazia de a fi fost parte a mediului care i-a favorizat dezvoltarea.

Mai târziu, când noua mea prietenă mi-a spus despre declaraţia pe care a dat-o rdca sa în anexa la cererea pentru rezidenţă, mi-am dat seama că îi transmisese aceeaşi filozofie copilului său: „Setea ei nestăvilită pentru cunoaştere egalează dorinţa de neclintit de a-i ajuta pe alţii.”

Reflectând asupra primului ei mesaj, aproape că puteam auzi vocea acelei tinere, car m-am concentrat pe vulnerabilitatea inerentă a ultimei sale propoziţii: „Poate că intr-o zi voi putea spune tuturor că eşti prietena mea.”

Stăpâne Grădinar, Îţi mulţumim că ne permiţi să Te ajutăm în lucrarea de a îngriji a sufletele fragile. Îţi mulţumim că Îţi aduci aminte de noi în încercarea noastră de a îmbogăţi pământul din jurul nostru. Îţi mulţumim pentru „finalul înfloritor” pe care îl dai celor din jurul nostru – lucru ce ne încurajează şi pe noi.

Glenda-Mae Greene

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro