Papagalul

Devoțional zilnic 1 aprilie 2019

Nu știți că voi sunteți Templul lui Dumnezeu, și că Duhul lui Dumnezeu locuiește în voi? (1 Corinteni 3:16)

Într-o seară de primăvară, tatăl meu s-a întors acasă cu un papagal pe umăr. Cineva l-a uitat în tramvai. Ne-am jucat cu el până la miezul nopții  iar dimineața ne-am trezit cu „noaptea-n cap” pentru a relua joaca cu el. Dar dimineață nici urmă de papagal. Am căutat și am tot căutat, dar în zadar. „Unde ar putea fi?” era întrebarea pe care toți o repetam. Triști și dezamăgiți, ne-am așezat la masă.

În liniștea dintre înghițituri, auzim un mic foșnet undeva în spatele dulapului. Sărim cu toții, tragem dulapul și ce să vezi? Papagalul era ghemuit într-o plasă de sârmă care se folosea pentru a proteja sticla de sifon. Acolo și-a găsit odihna.

Așa cum papagalul nostru a căutat un loc pentru el, Duhul lui Dumnezeu te caută pe tine! El vrea să locuiască în sufletul tău. Așa ești făcut! Tu ai nevoie de Dumnezeu iar bucuria Lui este să locuiască în inimioara ta.

Ionel Indricău – masterghid

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro