Părinți mândri de tine

Devoțional zilnic 13 ianuarie 2020

Domnul a zis Satanei: „Ai văzut pe robul Meu Iov? Nu este nimeni ca el pe pământ. Este un om fără prihană și curat la suflet, care se teme de Dumnezeu și se abate de la rău”. – Iov 1:8

Era vineri seara. În camera lor, părinții își citeau fiecare cartea lui și se pregăteau să se cuibărească pentru odihnă, după o săptămână plină. Dincolo, eu, singurul fiu rămas acasă îmi făceam de lucru pentru a doua zi. Plănuiam cu prietenii pe Yahoo Messenger, mă uitam prin diverse material și de-odată, nu-mi amintesc ce-am citit sau de unde s-a ivit idea următoare: ce-ar fi dacă aș afla chiar de la părinții mei cum să-i fac fericiți? Dacă merg să-i întreb cu voce tare, emotivi fiind toți trei, s-ar putea să nu aflu nimic concret. S-ar putea să copieze răspunsul și să nu aflu părerile lor diferite. Așa că am luat un sfert de coală, am notat întrebarea pe ambele părți și le-am înmânat-o cu următoarea instrucțiune: răspunde la întrebare fără să scoți o vorbă! Întrebarea suna cam așa: „Care este lucrul pe care îți dorești să îl fac eu astfel încât tu tatăl meu/mama mea să fii fericit/fericită și mândru/mândră de mine?”

Mi-am pregătit foaia, mi-am urat de bine, am mers la camera lor, le-am oferit foaia și scurta explicație apoi, pe rând, fiecare și-a notat răspunsul fără ca ei să vorbească unul cu altul! Trec câteva momente stânjenitoare de așteptare după care, pe cât de subit am apărut cu foaia, la fel am și dispărut cu ea în camera mea. Ce-i drept, am auzit câteva vorbe în urmă însă nu le-am înțeles.

Cu prețiosul document în mână mă așez pe pat și citesc răspunsul tatălui: „Mi-ar plăcea să te culci devreme ca să fi odihnit pentru a doua zi.” Știindu-mă vinovat, m-a atins destul de tare această propunere. Dar am continuat și întorcând foaia citesc, având glasul mamei în minte de această dată: „Aș vrea să îți întocmești un plan cu privire la odihnă, lucru și studiu.” Era clar. Să-mi fac părinții fericiți și mândrii însemna să am grijă de odihna mea. Răspunseseră de parcă s-au vorbit dar nu, nu era decât dorința părinească!

Știi că ai un Tată în ceruri. Pe El ce-L face să fie mândru de mine? Când vei răspunde la această întrebare vei descoperi un lucru: făcându-i pe plac Tatălui îți faci ție însuți un mare bine. Fă-L pe Tatăl tău să spună: „Ai văzut pe robul meu _________? Nu este nimeni ca el pe pământ!”

Simte-te liber să adaugi numele tău în locul lăsat gol.


Nițu Daniel, Pastor – Conferinta Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro