Pasiune pentru misiune

Devoțional zilnice 27 iulie 2018

Deseori am fost în călătorii, în primejdii pe râuri, în primejdii din partea tâlharilor. – 2 Corinteni 11:26

Cum te-ai simţi dacă Domnul te-ar chema într-o regiune neprimitoare, foarte departe, împânzită de boli tropicale şi şerpi mortali? Să trebuiască să laşi în urmă casa, rudele şi prietenii şi să păşeşti spre un viitor nesigur? Aşa au stat lucrurile pentru Leo şi Jessie Halliwell, care au slujit Domnului în Brazilia timp de 38 de ani, în mare parte în regiunea amazoniană. În mica lor barcă Luzeiro (Purtător de lumină), ce servea şi drept clinică, şi în scop misionar, cei doi navigau în susul şi în josul râului Amazon între oraşele Belem şi Manaus. Se estimează că au tratat peste un sfert de milion de brazilieni şi indieni de boli tropicale şi de alte boli, răspândind mesajul adventist celor din comunităţile izolate de pe malul râului.

În cartea sa inspiratoare, Light Bearer to the Amazon (1945), Leo Halliwell spune: „Suntem recunoscători că Domnul ne-a dat sănătate să lucrăm în regiunea Amazon. Nu socotim ca fiind un sacrificiu, ci un privilegiu şi ne vom dedica restul vieţii noastre încheierii lucrării în Uniunea Brazilia de Nord.” În 1958, familia Halliwell s-a întors în Statele Unite, lăsând în urmă o uimitoare moştenire de slujire altruistă pentru cei sărmani şi în nevoie.

În seara zilei de 27 iulie 1959, Leo şi Jessie Halliwell au fost premiaţi cu National Order of the Southern, cea mai mare distincţie oferită de guvernul brazilian străinilor care au adus servicii extraordinare ţării. În discursul său, reprezentantul guvernului a spus despre familia Halliwell că sunt nişte „persoane excepţionale” care „se numără printre puţinii care pot da totul, neaşteptând ceva în schimb”. Ca răspuns, Leo Halliwell a spus: „Pot doar să spun că atunci când am ajuns pentru prima dată în Brazilia, în urmă cu aproape patruzeci de ani, am descoperit că poporul brazilian este foarte binevoitor, iubitor şi curtenitor. […] Astăzi, cei mai buni prieteni ai noştri sunt în Brazilia. Noi suntem în Statele Unite, dar inima noastră este în Brazilia. Cei mai buni prieteni ai noştri sunt de-a lungul râului Amazon, în nordul Braziliei” (Review and Herald, 21 ianuarie 1960).

Familia Halliwell şi mulţi alţi misionari adventişti au avut o reală pasiune pentru câmpurile misionare. Dar tu? Te-ai gândit vreodată să devii misionar? Fie în străinătate sau aproape de casă, şi tu poţi şi ar trebui să devii un misionar pentru Domnul!

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro