Pavaj din cer

Devoțional zilnic 2 noiembrie 2019

Căci Eu știu gândurile, pe cari le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde. Ieremia 29:11

O companie elveţiană a găsit soluţia pentru cele mai sofisticate gusturi: un telefon mobil făcut din aur roz cu sute de diamante încrustate. Costă doar 41.000 de euro. Designerul telefonului spune că acesta merită toţi banii. Ți-ar plăcea să ai un astfel de gadget? Mi-a plăcut reacția lui Emily, o tânără din Chicago, atunci când a primit aceeași întrebare: „Wow! Ce-i asta? Bucată de drum pavat din cer?”

Oare știa Emily că apostolul Ioan a scris despre o uliță a Oraşului Sfânt care era din aur curat? Cred că ştia. La fel ca mine, ea nu se îndoiește de cuvintele lui Ioan. El doar raportează ceea ce a văzut în viziunea sa. Cuvintele literalmente adevărate sunt menite să ne spună că lucrurile pe care le apreciem atât de mult în această viață vor fi folosite pentru a deschide drumurile din cer.

În comparație cu splendoarea pavajelor cereşti, se simte ironia creației omeneşti. Adevărata valoare a celor bogați în credință stă în lucrurile mici, care ne fac să apreciem oamenii și care ne învaţă să ne bucurăm de ceea ce contează cu adevărat. Avem nevoie și de lucruri mari, de proiecte personale de anvergură, de idei mărețe. E timpul să vrem mai mult de la viața noastră! Pentru aceasta avem promisiunile lui Dumnezeu care sunt nespus de mari și scumpe. Accesări record să avem la ele!

Benjamin Stan

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro