Devoțional zilnic

Pe cine ajuți?

Boaz a dat următoarea poruncă slujitorilor săi: „Lăsați-o să culeagă spice și între snopi, și să n’o opriți; și chiar voi să-i scoateți din snopi cîteva spice; s’o lăsați să culeagă spice, și să n’o înfruntați.” Rut 2:15

Imaginați-vă următorul scenariu:

„- Ai pus la loc jucăriile?

Așa eram întrebată de mama, în special seara, când era în criză de timp și dorea să nu mai fie nevoită să stea și după jucăriile mele?

Din clasa întâi și până la finalul celor 8 ani de școală generală, nu știu de ce, dar mă tot întrebam:

– Cine nu a fost azi la școală? Cui trebuie să-i spun ce teme avem pentru mâine?

Acum, după ce mi-am îndeplinit dorința de a învăța să ajut oamenii, iar „spicele sunt gata de cules”, Cineva mă întrebă:

– Azi, pe cine ai ajutat?”

Ei bine, Boaz și-a dorit să ajute, de aceea a rugat slujitorii să o lase pe Naomii să culeagă spice.

În acest caz, Boaz este Dumnezeu, slujitorii sunt cei ce ascultă de El, iar pământul / țarina sunt oamenii de lângă voi.

Azi vă întrebă Cineva:

– Pe cine ajutați?

Dumnezeu dorește ca prin activitățile voastre să puteți ajuta pe cei din jur, poate cu un zâmbet, poate cu o vorbă, poate cu o activitate, poate cu o rugăciune, …

Lăsați, astăzi, să curgă din viețile voastră spicele binecuvântării lui Dumnezeu peste cei din jurul vostru și fiți adevărați slujitori a Celui căreia îi aparține moșia.

Și nu uitați, „chiar voi să scoateți” din inima voastră spice roditoare pe care să le dați celor în nevoie, nu doar cele care „vă scapă printre degete”, ci și cele care necesită efort.

Emima Bucur, Ajutor – Conferința Moldova