Pe cuvânt de dragoste

Devoțional zilnic 21 noiembrie 2019

Dacă zice cineva: “Eu iubesc pe Dumnezeu”, și urăște pe fratele său, este un mincinos; căci cine nu iubește pe fratele său, pe care-l vede, cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe care nu-L vede? 1 Ioan 4:20

Te întreb:  ai putea să trăiești fără să știi că mama, tata sau frații te iubesc? Nu îmi imaginez cum ar fi lumea, zilele sau nopțile de acasă fără dragostea celor dragi. Dragostea ne ține atât de aproape unii de alții. Cuvintele calde ale mamei, îmbrățișarea tatălui sau zâmbetele fraților sunt cele mai frumoase imagini din lume. Cu ele creștem în fiecare zi. Biruim necazuri și ne dezvoltăm continuu. 

Dragostea este sentimentul care nu are nevoie de cuvinte. Prin gesturi ne spune totul. Dragul meu, dacă te rogi, mergi la biserică, nu uita să iubești sincer și serios pe Dumnezeu. Te poți gândi la câte lucruri frumoase a făcut pentru tine. La corpul tău minunat, la mintea ta isteață, la frumusețea pe care ți-a dăruit-o, la livezile și câmpiile minunate primite din dragostea Lui. Da, iubește prin cântare, rugăciune și mici gesturi pe Dumnezeul tău. Să pleci astăzi cu El mai departe.

Doru Parascinet, Director Tineret Conferința Transilvania de Nord

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro