Pe ultima sută de metri

Devoțional zilnic

Pot totul în Hristos, care mă întărește. Filipeni 4:13

Imagineză-ți că ești pe autostradă. Ești pe banda de viteză. Traficul e destul de mare așa că toată lumea merge încet chiar și pe banda pe care ești tu. Peste 10 km trebuie să ieși de pe autostradă luând-o la dreapta. Ai GPS-ul pornit dar volumul nu e dat la maxim.

La un moment dat, o mașină de pe banda din dreapta ta, încearcă să intre in fața ta. Ești frustrat de asta și nu îl lași. Acesta, în ciuda încapățânării tale, încearcă din nou și din nou și din nou să intre în fața ta. Nu ști de ce și începe să te enerveze din ce în ce mai tare. Și cu cât de enervezi mai mult, cu atât ești mai concentrat pe a nu îl lăsa pe el să intre. Esti atât de distras de ceea ce se întâmplă, încât nu auzi GPS-ul când îți spune că mai sunt 5km, 1km. De odată, te trezești din starea de concentrare in care te afli și îți dai seama că mai sunt 300 de metri până la ieșire. Te panichezi și nu ști ce să faci. Frânezi și îl lași pe cel care de vreo jumătate de ora încearcă să intre în fața ta să intre ca tu să poți intra în locul lui pe cealaltă banda ca să nu ratezi ieșirea.

Uneori, uităm să ne concentrăm la ceea ce trebuie și ajungem să fim mai concentrați asupra lucrurilor care ne distrag atenția de la scopul nostru. Și chiar asta vrea satana să facă: să de distragă de la Dumnezeu și de la lucrurile pe care vrem să le schimbăm în bine. De cele mai multe ori, eșuăm să facem ceea ce Dumnezeu vrea pentru că ne lăsăm distrași.

Petruta Suciu, Intructor exploratori, Tr.Sud

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit