Devoțional zilnic

Pentru mai multă siguranță … adaptează-te!

Atunci când pleci în natură, de multe ori ești nevoit să faci un foc. Pentru aceasta este important să începi să faci câteva dotări esențiale.

  • Un pumn de banda izolantă pânzată făcută puțin ghem este ușor de aprins și va arde destul timp cât să usuce surcelele.
  • Într-un cofraj de ouă, pregătește de acasă un amestec de rumeguș peste care adaugi ceară topită; amestecă și după ce se răcește, rupe cofrajul bucăți.
  • Interiorul ca de bumbac al pufului de papură ia foc repede, de aceea este bine să ai mai mult la îndemână, căci arde imediat.
  • Umple o cutie cu medicamente cu tampoanele de vată înmuiate în vaselină și vei avea o flacără care arde mai multe minute.

Nu ne ardea inima în noi când ne vorbea pe drum și ne deschidea Scripturile? S-au sculat chiar în ceasul acela… Luca 24, 32.33

Pregătirea pentru primirea focului Duhului Sfânt începe de acum. I-ați timp azi să vorbești mai mult cu Dumnezeu și aprinde o dorință fierbinte după studiul Cuvântului Său.

Practic: Încearcă să realizezi, în siguranță, cât mai multe dotări pentru aprinderea focului în natură; apoi verifică-le. Care din ele a funcționat cel mai bine?

Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia