Pentru mai multă siguranță … adaptează-te!

Devoțional zilnic 15 aprilie 2018

Atunci când pleci în natură, de multe ori ești nevoit să faci un foc. Pentru aceasta este important să începi să faci câteva dotări esențiale.

  • Un pumn de banda izolantă pânzată făcută puțin ghem este ușor de aprins și va arde destul timp cât să usuce surcelele.
  • Într-un cofraj de ouă, pregătește de acasă un amestec de rumeguș peste care adaugi ceară topită; amestecă și după ce se răcește, rupe cofrajul bucăți.
  • Interiorul ca de bumbac al pufului de papură ia foc repede, de aceea este bine să ai mai mult la îndemână, căci arde imediat.
  • Umple o cutie cu medicamente cu tampoanele de vată înmuiate în vaselină și vei avea o flacără care arde mai multe minute.

Nu ne ardea inima în noi când ne vorbea pe drum și ne deschidea Scripturile? S-au sculat chiar în ceasul acela… Luca 24, 32.33

Pregătirea pentru primirea focului Duhului Sfânt începe de acum. I-ați timp azi să vorbești mai mult cu Dumnezeu și aprinde o dorință fierbinte după studiul Cuvântului Său.

Practic: Încearcă să realizezi, în siguranță, cât mai multe dotări pentru aprinderea focului în natură; apoi verifică-le. Care din ele a funcționat cel mai bine?

Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro