Pentru un pumn de făină

Devoțional zilnic 10 iulie 2019

Să nu obosim în facerea binelui; căci la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală. Așa dar, cât avem prilej, să facem bine la toți, și mai ales fraților în credință. Galateni 6:9-10

Domnul îi poruncește lui Ilie: „Scoală-te, du-te la Sarepta […], că am poruncit acolo unei văduve să te hrănească.”(1Împărați 17,9)

Ilie pleacă, iar când ajunge la poarta cetății găsește, după cum Domnul îi vorbise, o femeie văduvă. Îi cere acesteia apă și pâine, neștiind că femeia împreună cu fiul ei, urma să mănânce ultima bucată de pâine din ultimul pumn de făină ce ia mai rămas în casă. Când aceasta îi prezintă situația, Ilie îi poruncește femeii să-i pregătească lui, apoi va mânca și ea cu fiul ei. Femeia s-a dus și a făcut după cuvântul lui, apoi multa vreme a avut ce mânca. 

Asemenea văduvei, faptele noastre bune vor fi într-o zi recompensate de Acela, ce a venit pe pământ să ne fie exemplu în facerea binelui. Haide-ți să-i urmăm și noi exemplul!

Ana-Maria Toma, instructor explo, Craiova-centru

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro