Perseverența

Devoțional zilnic 12 februarie 2020

Isaac a făcut sămănături în țara aceea, și a strâns rod însutit în anul acela; căci Domnul l-a binecuvântat. – Geneza 26:12Roman Abramovici s-a născut pe 24 octombrie 1966, într-o familie de muncitori. Când băiatul avea doar un an, și-a pierdut mama. Una dintre zilele de pe șantier, a fost fatală pentru tatăl lui Roman, ca urmare a unui accident, a murit. Astfel, a rămas fără amândoi părinții, îngrijindu-se de băiat un unchi. La vârsta de 8 ani, îl ia în grijă un alt unchi, la Moscova, unde începe să meargă la școală. 

În anii 80, din banii adunați ca muncitor, a deschis prima lui afacere, o fabrică de jucării. De la fabrica de jucării, și la ce afaceri are acum, nici el nu și-a imaginat la început. Dar nu a cedat deloc. Astăzi, este unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei: este proprietarul Clubului de Fotbal Chelsea, are două iahturi, unul este considerat cel mai lung iaht din lume: 162,5 m; două avioane, două elicoptere, două limuzine blindate, iar parcul său auto deține adevărate bijuterii: Maybach, Ferrari, Bugatti sau Maserati. 

Pe Isaac, Domnul l-a trimis într-o țară străină. Și-a luat familia și ce avea și a respectat porunca, plecând acolo. Domnul l-a binecuvântat; dar, dacă Isaac nu ar fi semănat, ar fi pierdut binecuvântarea „rodului însutit „.

Nu am găsit undeva scris că Abramovici ar fi avut vreun sprijin material de la vreo rudă, însă și-a concentrat mintea și forțele în măiestria lui de a face negoț. 

Câteodată avem situații din care nu găsim ieșire. Asta atunci când uităm de promisiunea că ce este cu neputință la noi este cu putință la Dumnezeu. 

„Există o dovadă care este la îndemâna tuturor – atât celor mai cultivați, cât și a celor mai neînvățați – și anume dovada experienței. Dumnezeu ne invită să experimentăm pentru noi realitatea Cuvântului Său, adevărul făgăduințelor Sale. El ne îndeamnă ” să gustăm și să vedem ce bun este Domnul ” (Psalmi 34,8). În loc de a ne baza pe cuvântul altora, să gustăm și să vedem noi înșine. El declară: „Cereți și veți căpăta” (Ioan 16,24). Făgăduințele Sale vor fi împlinite. Ele n-au dat greș niciodată. Pe măsură ce ne apropiem de Domnul Hristos și ne bucurăm de plinătatea iubirii Sale, îndoiala și întunericul vor dispărea în lumina prezenței Sale.” (Calea către Hristos pag.104)
Pogăcean Iuliana, Ghid Asistent – Transilvania de Sud

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro