Planurile bune ale lui Dumnezeu

Devoțional zilnic

„Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi”, zice Domnul, „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.” Ieremia 29:11

Când soţul meu a acceptat un nou post la locul de muncă, în celălalt capăt al ţării, aveam emoţii în legătură cu felul în care mutarea ne-ar afecta copiii. Cum s-ar simţi ei să fie luaţi de lângă prietenii lor, de la şcoala lor şi de la singurul „acasă” pe care îl ştiau? Ar fi în stare să se adapteze la locuri total diferite? Cum le-am putea explica faptul că Dumnezeu doreşte să ne mutăm?

Ne-am făcut multe griji şi am făcut tot felul de presupuneri. Şi eu, şi soţul meu ne mutaserăm împreună cu familiile noastre dintr-un capăt în altul al ţării când eram copii. Nu ne-am adaptat prea bine, iar amintirile acelei traume ieşeau acum la suprafaţă. Făceam cumva o mare greşeală?

Cu toate acestea, Dumnezeu era chiar acolo cu noi, amintindu-ne amândurora că El pusese planul în mişcare. Nu lucram prin prisma propriei noastre înţelepciuni, ci din porunca lui Dumnezeu. Dacă Dumnezeu organizase mutarea spre beneficiul nostru, atunci de ce ne îngrijoram pentru copii? Nu îi iubea Dumnezeu de o infinitate de ori mai mult decât ne puteam imagina? De ce ne-ar face Tatăl nostru iubitor să prosperăm, cu preţul fericirii copiilor noştri? Am decis să ne închidem urechile la încercările Satanei de a ne face să ne îndoim de Dumnezeu şi am tras amândoi aer în piept.

Nu vom zice că a fost uşoară mutarea; ne mutam în celălalt capăt al ţării, până la urmă. Totuşi a fost de departe mai bine decât ne-am imaginat. Copiii au devenit din ce în ce mai entuziasmaţi să-şi vadă noua casă şi noua şcoală. Iar de fiecare dată când îşi exprimau îngrijorarea despre lăsarea în urmă a prietenilor, le-am reamintit cât de iubiţi erau de Dumnezeu şi că El avea lucruri frumoase pregătite pentru ei.

Acesta este unul dintre marile adevăruri. Iubirea ce le-o poartă Dumnezeu copiilor noştri depăşeşte capacitatea noastră de înţelegere. Şi, dacă ne iubeşte aşa de mult, atunci are sens că putem avea încredere în El că, atunci când ne cere să avansăm în credinţă, El Se îngrijeşte şi de interesele copiilor noştri.

Îţi mulţumesc, Doamne, că Tu eşti un Dumnezeu ale cărui planuri sunt perfecte! Îţi mulţumesc, Doamne, că planurile Tale cu noi sunt bune şi că vei avea în vedere nevoile copiilor noştri, aşa cum faci şi cu nevoile noastre!

Asheley Woodruff

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit