Planurile divine măreţe pentru copilul tău

Devoțional zilnic

Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi (…), gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. Ieremia 29:11

Copiii cred ceea ce părinţii lor spun despre ei. Ai auzit vreodată vreun părinte să zică unui copil: „Nu încerca să sari coarda; este doar pentru copiii cu echilibru bun”? Sau „Nu încerca să obţii un rol pentru sceneta de la şcoală; este doar pentru copiii care nu au emoţii pe scenă. Tu doar o să te încurci.” Ce mesaj îi este transmis copilului? I se transmite în mod direct că nu ai încredere în el şi că nu te aştepţi la multe de la el pe viitor. I se mai spune şi că nu valorează prea mult.

Ce-ar fi dacă, în loc de descurajări, i-ai transmite copilului tău că îţi imaginezi un viitor strălucit pentru el? Propune-ţi în mod expres să îi arăţi copilului că ai încredere în el şi în viitorul lui. Arată-i că îi admiri abilităţile şi doreşti să investeşti în ele. Dacă o să-l încurajezi să folosească şi să dezvolte capacităţile pe care Dumnezeu i le-a oferit, copilul tău o să prospere şi o să fie o binecuvântare pentru alţii pe măsură ce învaţă şi creşte.

Părinţii mei au făcut acest lucru foarte bine. Mereu îmi povesteau de dificultăţile mele de dezvoltare. La vârsta de doar o lună, cântăream mai puţin decât la naştere. Părinţii mei erau îngrijoraţi, pentru că părea că pur şi simplu nu aveam poftă de mâncare. Ei s-au rugat şi I-au spus lui Dumnezeu că mă vor dedica Lui dacă îmi va salva viaţa. Din acel moment am început să îmi revin, ba chiar am devenit un bebeluş grăsuţ. Mereu îmi aminteau că Dumnezeu are ceva special pregătit pentru mine, pentru că îmi salvase viaţa. Aceasta mi-a dat încredere că am potenţial şi m-a ajutat să depun eforturi şi mai mari atunci când treceam prin greutăţi.

Faptul de a-i arăta copilului că Dumnezeu are un viitor special pentru el va contribui la conturarea întregii lui vieţi. Începând de azi, încurajează-ţi copilul atunci când face ceva bun, ajută-l să stăpânească lucruri noi şi nu uita să îi spui că ai încredere în el. Dumnezeu a plănuit un viitor plin de speranţă pentru copilul tău.

Doamne, ajută-mă să găsesc ceea ce este bun în copiii mei şi să îi susţin pe măsură ce cresc şi devin ceea ce Tu l-ai chemat să devină!


Jeanne Hartwell

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit