100 de zile de rugaciune

Planurile lumii, 3 noiembrie

Ca să nu lăsăm pe Satana să aibă un câştig de la noi, căci nu suntem în neştiinţă despre planurile lui.  2 Corinteni 2:11

Solomon spune: „Cine se încrede în inima lui este un nebun.” (Proverbe 28, 26) și dintre aceștia se găsesc cu sutele printre cei ce mărturisesc a fi evlavioși. Apostolul spune: „Căci nu suntem în neștiință despre planurile lui.” (2 Corinteni 2, 11.) O, ce dibăcie, ce măiestrie, ce viclenie este exercitată spre a-i conduce pe pretinșii urmași ai lui Hristos să se unească cu lumea în căutarea fericirii, prin distracțiile lumii, sub înșelăciunea că este vreun bine de câștigat! Și astfel, umblarea nesupravegheată duce exact în plasă, măgulindu-se că pe cale nu există nimic rău….

Cum pot eu suporta gândul că cei mai mulți dintre tinerii acestui veac vor pierde viața veșnică! O, fie ca sunetul muzicii instrumentale să înceteze și ca ei să nu mai irosească timpul atât de prețios după plăcerea imaginației lor. O, fie ca ei să dedice mai puțin timp pentru îmbrăcăminte și conversație fără rost, și să înalțe către Dumnezeu rugăciuni serioase și disperate, pentru o experiență sănătoasă. Este mare nevoie de o îngrijită cercetare de sine, în lumina Cuvântului lui Dumnezeu; fiecare să-și pună întrebarea: „Sunt eu sănătos sau stricat cu inima? Sunt eu renăscut în Hristos sau mai sunt încă cu o inimă firească, cu o haină nouă pusă pe deasupra”? Oprește-te la tribunalul cel mare și, în lumina lui Dumnezeu, cercetează să vezi dacă există vreun păcat tainic pe care-l îndrăgești, vreun idol pe care nu l-ai sacrificat. Roagă-te, da, roagă-te cum nu te-ai rugat niciodată mai înainte, ca să nu fii înșelat de trucurile lui Satana…  Cu siguranță că temelia speranței tale de viață veșnică nu poate fi prea sigură…. În timp ce cei din jurul nostru pot fi ușuratici și în căutare după plăceri și nebunii, conversația noastră este în cer, de unde noi Îl așteptăm cu nerăbdare pe Mântuitorul; sufletul nostru ajunge până la Dumnezeu, pentru iertare și pace, pentru îndreptățire și sfințire.

Scoateți păcatul din inimile voastre, pentru că păcatul a provocat moartea Fiului lui Dumnezeu. Isus a murit, dragi tineri, nu ca să vă mântuiască în păcatele voastre, ci din păcatele voastre.

Devoționalul face parte din cartea ”The Faith I Live By ”  de Ellen G. White.

Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Articolul Planurile lumii, 3 noiembrie apare prima dată în Redesteptare si reforma.