Ploaie de mulțumiri

Devoțional zilnic

Nu vă îngrijorați de nimic; ci în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri. Și pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile și gândurile în Hristos Isus. Filipeni 4:6-7

Grea provocare, nu-i așa?  Cum să nu te îngrijorezi de nimic? Eram atât de stresat așteptând perioada tezelor… După ce am crescut mi-am dat seama că sigurul lucru pe care adulții îl au în plus față de copii este îngrijorarea! Da, crește odată cu vârsta.

Era o zi foarte călduroasă de Sabat. Trecuseră multe săptămâni în care nu apăruse pe cer nici urmă de nor. Pământul era crăpat de lipsa apei, iar recolta de pe câmp aproape compromisă. Era nevoie urgent de ploaie! În biserică…o grămadă de oameni îngrijorați! Dar în acea Sâmbătă am fost martor la ceva extraordinar. Pastorul N. era în vizită la Ocnița și a văzut îngrijorarea oamenilor. Cu o siguranță ieșită din comun L-a rugat pe Dumnezeu să dea ploaie. Dragul meu, foarte rar am mai văzut o ploaie așa generoasă! În câteva clipe cerul s-a întunecat, picurii mari au început să cadă, iar ogoarele oamenilor au primit mult așteptata hrană. 

Știu că pare greu să crezi, dar nu ai nimic de pierdut! Indiferent prin ce treci, mulțumește-i astăzi lui Dumnezeu că e lângă tine!

Adrian Dorgo, Coordonator Exploratori, Conferința Transilvania de Nord

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit