Pot totul!

Devoțional zilnic

Pot totul în Hristos, care mă întărește. Filipeni 4:13

Ți s-a întâmplat vreodată să spui că nu mai poți, că vrei să renunți la tot?  Ei bine să știi că nu ești singurul care ai spus acest lucru. Am avut multe momente în care simțeam că nu mai pot, nu mai găsesc cale de ieșire dintr-o situație sau nu știu cum să demarez vreun proiect la care m-am angajat să îl fac cu entuziasm maxim și în încercările mele de a găsi modalitatea cea mai frumoasă și cea mai bună de a duce la bun sfârșit proiectul m-am trezit că parcă toate ideile și toate gândurile s-au evaporat și nu știu ce să fac.

EI bine se întâmpla într-o primăvară în care îmi plănuiam cu mare grijă prima mea tabără de vara pentru Licurici. Mai participasem la organizarea altor tabere dar nu ca organizator principal. La început mi s-a părut foarte simplu să găsesc activități, drumeții, tema principală asupra căreia să îndrept gândul fiecărui participant dar nu a fost chiar atât de simplu. Nu aveam echipă și nici o perspectivă care să-mi arate că în tabăra organizată de mine să fie vreun participant. Ce să mai vorbesc de viziunea pe care o aveam că voi putea dezvolta acest program să fie și funcțional. Speriată de ce îmi stătea în față m-a apucat panica de-a dreptul și căutam să găsesc cum să fac. În iureșul evenimentelor și cuprinsă de panică am uitat un lucru esențial însă nu mi-a fost greu să recunosc unde greșisem, să îmi văd neputința și să apelez la ajutorul Lui. Cred că atunci am învățat să depind de El în fiecare pas, să Il rog să îmi fie aproape, să mă inspire și mai ales să mă întărească. M-am lăsat întru totul în mâna Lui iar El m-a călăuzit într-un mod minunat. Am găsit oameni devotați care m-au sprijinit în organizare, am avut un bucătar excepțional, un capelan care atunci când l-am rugat nu a ezitat să vină și totul a mers ca pe roate. Prima tabără a fost modestă dar am avut oameni care mi-au spus că L-au întâlnit aici pe Isus, care au spus că i-am conștientizat de cât de important este să redescoperi că poți să depinzi întru totul de El.  A fost momentul în care mi-am dat seama că “pot totul în Hristos care mă întărește” iar acest verset a devenit motto-ul meu. Nu uita că atunci când crezi că ai ajuns la capătul puterilor Isus îți spune că în El totul e posibil. Isus să devină și tăria ta ca să fi un învingător!

Szasz-Gerocs Gertrud-Laura, Coordonator Exploratori Cluj

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit