Poți purta și Numele Lui

Devoțional zilnic

Ea va naște un Fiu, și-i vei pune numele Isus, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale. Matei 1:21

„Te-ai întrebat vreodată de ce purtăm nume? Vei spune: „Ca să ne deosebim!”. Ai răspuns foarte bine. Dar ştii că ele înseamnă responsabilitate, dragoste şi poate chiar mai mult? Cel de familie îl avem ca să se ştie din ce familie ne tragem. Nu ni l-a ales nimeni, dar vine cu o mare responsabilitate: acţiunile noastre vor face cinste sau ruşine întregii familii. Prenumele, în schimb, ni l-au ales cu multă dragoste părinţii. Poate ai avut privilegiul de a pune nume unui căţeluş, unei pisicuţe sau altui animăluţ. De cele mai multe ori, ne luăm după înfăţişare: dacă este roşcat – îi spunem Morcovel, dacă are o pată de altă culoare în jurul unui ochi – Peticel, dacă are blana mare şi pufoasă – Pufi. Şi aceasta pentru că am vrea ca numele să îl reprezinte. Maria şi Iosif nu au ales numele Copilului lor. Dumnezeu a ales. Isus înseamnă, printre altele, Dumnezeu salvează sau Dumnezeu mântuieşte. 

Nu ştiu ce nume porţi. S-ar putea ca numele tău să aibă o însemnătate: David – cel preaiubit, Ioana – Iehova este îndurător, Andrei – puternic, viteaz. Oricare îţi este numele, poartă-l cu demnitate, iar prin ceea ce faci astăzi, să aduci cinste părinţilor şi lui Dumnezeu!”

Mirela Dascălu, Instructor de exploratori Vaslui

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit