Prea sigur…

Devoțional zilnice 19 iunie 2018

Urcăm cu telecabina din Bușteni, la Cabana Babele. La un moment dat, ieșim din pătura de nori și ne bucurăm de peisajul spectaculos din jurul nostru. Cum ieșim din clădire, dornici de drumeție, mă uit spre Muntele Furnica și împreună cu băieții o luăm la pas, deși nu vedem nici o potecă prin stratul gros de zăpadă. Dar în sinea mea mi-am zis că de cîte ori am făcut traseul, n-am cum să-l greșesc. Și uite așa luându-ne cu vorba, nici n-am observat când s-a lăsat ceața. Buna dispoziție a încetat, fiecare dintre noi am început să ne ingrijorăm, fără a recunoaște acest lucru în fața celorlalți. După aproximativ trei ore de mers, găsim o potecă și parcă buna dispoziție era din nou în mijlocul nostru. După câteva minute dăm pe potecă peste o sticlă … era sticla uitată de noi la primul popas.
Era târziu și am realizat că suntem încă pe Platoul Bucegilor. Mi-aduc aminte cum am început să mă rog îngrijorat la Tatăl. Eram organizatorul acelei excursii și, memorând traseul pe care îl făcusem până atunci, mi-am dat seama că făcusem o greșeală elementară: la ieșirea din clădirea telecabinei, nu verificasem marcajul turistic !!!

Am avut un răspuns prompt din partea Tatălui. Ceața s-a ridicat doar pentru câteva minute, astfel încât să-mi pot lua repede reperele !!! În momentul în care am identificat direcția, cât era de mare zăpada, am luat-o la fugă cu baieții până la traseul corect. I-am mulțumit Tatălui și împreună cu baieții am mers fără pauze pânâ în Bușteni. Ne-a prins noaptea însă dorința de a ajunge la loc sigur (în gară) a fost foarte puternică.

Plecasem cu băieții de la liceu (neadventiști) cu gândul să-i impresionez cu experiența mea legată de drumeție, orientare, vreme, … dar am terminat ziua umil și plin de recunoștință că Dumnezeu ne-a purtat de grijă.

Poate că ziua de azi ți se pare una obișnuită !

Știi ce ai de făcut, ai experiență suficientă, iar colegii te admiră pentru asta. Totuși, i-ați timp câteva minute și încredințează-i Domnului planurile Tale. Verifică-ți agenda, tasck-urile !

S-ar putea ca un mic detaliu, cum ar fi să-ți uiți cheile de la casă, să-ți dea peste cap tot programul zilei. Și chiar în astfel de momente, când totul merge pe dos,

Adu-ți aminte de tot drumul pe care te-a călăuzit Domnul Dumnezeul tău… Deuteronom 8:2

Să ai o zi plină de repere … Cerești !

Ovidiu Pascu, Director Exploratori, Conferința Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro