Pregătirea

Devoțional zilnice

De aceea şi voi fiţi gata, căci Fiul omului va veni în ceasul în care nu vă gândiţi. – Matei 24:44

Cu ceva ani în urmă, pe data de 9 februarie, insula Providenciales s-a confruntat cu o pană majoră de curent. Cum insula noastră se confruntă rareori cu astfel de pene de curent, faptul că am avut una care a durat o zi şi jumătate a fost un lucru care ne-a dat bătăi de cap. Locuitorii de pe insulă au fost luaţi pe nepregătite, rămânând fără electricitate atât de mult timp. Pentru mulţi dintre noi, lipsa electricităţii însemna că nu aveam apă, nu puteam folosi aragazul (cei care aveau aragaz electric) şi frigiderul, ca să nu mai vorbim de cuptorul cu microunde, de încărcarea telefoanelor mobile, a computerelor, a tabletelor sau de accesul la internet.

Nevoile de bază erau greu de împlinit. Mulţi dintre noi se străduiau să găsească soluţii pentru a veni în întâmpinarea nevoilor imediate, cum ar fi procurarea hranei.

Această experienţă m-a învăţat câteva lecţii: prima dintre ele este faptul că aşa cum pana de curent ne-a luat prin surprindere, la fel se va întâmpla şi cu cea de-a doua venire a lui Hristos, dacă nu suntem pregătiţi. Asemenea persoanelor care se pregătesc dinainte pentru un cataclism, asigurându-se că vor avea mâncare, adăpost şi că vor fi în siguranţă, şi noi, creştinii, trebuie să ne pregătim pentru a doua venire. La fel ca fecioarele înţelepte din parabola spusă de Hristos, şi noi trebuie să fim pregătiţi, astfel încât să nu fim luaţi prin surprindere când El va veni (Matei 25).

Al doilea lucru pe care l-am învăţat din evenimentul acela a fost faptul că o criză poate izbucni oricând. În acea zi de 9 februarie nu a sunat nicio alarmă ca să ne anunţe că trebuie să facem pregătiri de ultim moment. În momentul revenirii lui Hristos, probabil că nu vom auzi nicio ştire la televizor, nu vom primi niciun e-mail sau SMS care să proclame nevoia de a ne pregăti pentru revenirea Regelui. Trebuie să fim deja gata.

Al treilea lucru pe care l-am învăţat este faptul că, în calitate de creştini, deşi trăim într-o societate condusă de tehnologie, nu trebuie să devenim prea dependenţi de dispozitivele noastre electronice. Uneori este bine să te detaşezi de ele. Asta înseamnă să nu mai trimiţi e-mailuri, SMS-uri sau mesaje online. În schimb, haideţi să dedicăm mai mult timp şi să ne concentrăm mai mult pe apropiata revenire a împăratului. Dacă facem acest lucru, vom vedea că nu ne vom mai baza atât de mult pe aceste dispozitive.

Haideţi să ne pregătim. Să fim gata nu doar pentru cataclisme care ar putea avea loc aici pe pământ, ci în mod special pentru acea zi minunată când Isus va veni să ne ia acasă.

Taniesha Robertson-Brown

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit