Prima zi de scoală

Devoțional zilnic

Eu aş vrea ca toţi oamenii să fie ca mine, dar fiecare are de la Dumnezeu darul lui: unul într-un fel, altul într-altul. 1 Corinteni 7:7

Copii mişunând. Copii agitaţi. Părinţi cu lacrimi în ochi. Aviziere încărcate. Bănci nou-noute. Blituri de aparate de fotografiat. Prieteni noi. Prieteni vechi. Este prima zi de şcoală, iar copiii au ajuns! în săptămânile care vor urma, fiecare colectiv de elevi îşi va contura propriul specific şi propria personalitate, în timp ce noii elevi îşi formează familia de la şcoală. Ca învăţătoare, am trecut prin experienţa primei zile de şcoală de aproape 30 de ori.

Una dintre cele mai dragi amintiri este cea a unei fetiţe ce ţopăia, în timp ce buclele îi jucau în toate direcţiile. Zâmbetul ei a durat aproape toată ziua. Un alt copilaş şi-a exprimat entuziasmul de a veni la şcoală aproape zilnic timp de două luni. Din nefericire, nu toţi copiii au parte de o tranziţie aşa de uşoară, însă cred că Dumnezeu l-a pus cu iubire în clasa mea pe fiecare copil, care este unic şi preţios.

Voi, părinţii, sunteţi cel mai important profesor pământean din viaţa copilului. Până acum, aţi anticipat cu nerăbdare fiecare etapă din viaţa lui. În această zi, prima lui zi de şcoală, vor apărea emoţii contradictorii. A sosit timpul să le daţi drumul, întrucât ei încep o nouă călătorie a cunoaşterii. Alţii vor fi de acum parte a procesului de educare şi de îndrumare a lor spre Mântuitorul.

Apelaţi la Hristos să vă îndrume spre o şcoală cu profesori care îl caută pe El! Rugaţi-vă pentru profesorii copilului şi pentru toate persoanele din şcoală care vor avea o legătură cu inima lui! Rugaţi-vă pentru el şi pentru interacţiunile pe care le va avea cu colegii! Rugaţi-vă pentru propria persoană, pentru a înţelege că aveţi nevoie în continuare de înţelepciunea şi puterea lui Dumnezeu!

În timp ce îl susţineţi şi colaboraţi cu copilul, cu şcoala copilului şi cu profesorii lui, veţi primi binecuvântările lui Dumnezeu în fiecare zi a procesului de învăţare. Veţi avea în continuare de jucat un rol major în procesul de învăţare şi îndrumare a copilului spre Hristos. Aveţi încredere în credincioşia lui Dumnezeu de a vă ajuta copilul să crească şi să devină persoana pe care El Şi-a dorit-o.

Doamne, inima mea este plină de recunoştinţă pentru binecuvântarea care o reprezintă copilului meu şi pentru talentele şi darurile unice pe care Tu i le-ai oferit! Te rog, umple-i inima cu bucuria învăţării şi cu o dragoste din ce în ce mai profundă pentru Tine!


Verna Reinbold

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit