Primul explorator

Devoțional zilnic 25 decembrie 2019

Ea va naște un Fiu, și-i vei pune numele Isus, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale. Matei 1:21

Cu cine a început prima dată exploratorismul? Cine a fost pentru prima dată învestit pentru cea mai frumoasă dar și periculoasă camporee intergalactică? Cine a fost ințiatorul tuturor specializărilor existente și a multor altora pe care încă nu le cunoaștem? Cu siguranță, Isus! Fără El, nu ar fi existat și nu va exista nici-un explorator.

Ne-a oferit detalii privind Comunicarea (cele mai bune discursuri publice rostite de cineva în această lume), Primul Ajutor (mai competent decât cei mai vestiți medici contemporani), Orientare (a ajuns în lumea noastră, ne-a oferit metode noi și neînțelese de deplasare (plutind pe apă), iar apoi S-a întors dincolo de tot ce poate oferi acum specializarea stele – Acasă), Leadership (cel mai bun instructor, mai întâi pentru 12, iar mai apoi, chiar pentru 70)… Iar dacă aș scrie despre tot ce ne leagă pe noi, exploratorii de El, am descoperi că nu este nimic în afara Lui. 

Vreau totuși, să îți spun ceva, despre cea mai importantă specializare a lui Isus: aceea de a mântui din păcate. El nu a venit, doar pentru a ne colora viața, ci pentru a ne salva, după cum tu nu ești explorator doar pentru că este frumos, ci pentru că prin ceea ce faci ca explorator, visezi la a „explora cu El, mii de galaxii”…

Felix Mușat, Director Tineret, Conferința Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro