Devoțional zilnic

Primul explorator

Ea va naște un Fiu, și-i vei pune numele Isus, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale. Matei 1:21

Cu cine a început prima dată exploratorismul? Cine a fost pentru prima dată învestit pentru cea mai frumoasă dar și periculoasă camporee intergalactică? Cine a fost ințiatorul tuturor specializărilor existente și a multor altora pe care încă nu le cunoaștem? Cu siguranță, Isus! Fără El, nu ar fi existat și nu va exista nici-un explorator.

Ne-a oferit detalii privind Comunicarea (cele mai bune discursuri publice rostite de cineva în această lume), Primul Ajutor (mai competent decât cei mai vestiți medici contemporani), Orientare (a ajuns în lumea noastră, ne-a oferit metode noi și neînțelese de deplasare (plutind pe apă), iar apoi S-a întors dincolo de tot ce poate oferi acum specializarea stele – Acasă), Leadership (cel mai bun instructor, mai întâi pentru 12, iar mai apoi, chiar pentru 70)… Iar dacă aș scrie despre tot ce ne leagă pe noi, exploratorii de El, am descoperi că nu este nimic în afara Lui. 

Vreau totuși, să îți spun ceva, despre cea mai importantă specializare a lui Isus: aceea de a mântui din păcate. El nu a venit, doar pentru a ne colora viața, ci pentru a ne salva, după cum tu nu ești explorator doar pentru că este frumos, ci pentru că prin ceea ce faci ca explorator, visezi la a „explora cu El, mii de galaxii”…

Felix Mușat, Director Tineret, Conferința Muntenia