Printesa neimpodobita

Devoțional zilnic 4 februarie 2020

Podoaba voastră… să fie omul ascuns al inimii, în curăția neperitoare a unui duh blînd și liniștit, care este de mare preț înaintea lui Dumnezeu. Astfel se împodobeau odinioară sfintele femei, cari nădăjduiau în Dumnezeu, și erau supuse bărbaților lor; ca Sara… – 1 Petru 3:3-6Înainte să închizi pagina, vreau să-ți spun că nu sunt împotriva podoabelor! Să-ți explic:

Ai observat care categorie de femei sunt cele mai împodobite și „fățuite”? Printre ele cu siguranță sunt acelea care nu pun prea mult preț pe ele însele, adică pot fi „cumpărate” ușor.

În contrast cu ele se află prințesele. Da! Prințesele adevărate care fac parte din familiile regale. Oare de ce tocmai ele, care sunt atât de deosebite, se aranjează discret şi nu vor să iasă în evidență? Tocmai pentru că ele ies în evidență așa cum sunt: cât mai naturale.

E imposibil să ieși în evidență folosind aceleași trucuri pe care le folosește toată lumea. Simplitatea și discreția au ajuns să fie rare. Ele sunt podoabele femeilor înțelepte.

Așa a fost și Estera. Spre deosebire de colegele ei pline de ” zorzoane”, Estera s-a pregătit pentru vizita la împărat folosind doar înțelepciunea, farmecul personal și „ce era rânduit”. Așa a ajuns împărăteasă.

Să adaugi un frumos ieftin sau să smulgi din ce ai primit, nu înseamnă să adaugi valoare ci să admiți că… nu ai.

Fă un compliment Tatălui tău Rege și recunoaște că ești frumoasă așa cum te-a creat. De restul detaliilor de imagine se va ocupa El când va veni să te ducă la Palat.

Deci nu sunt împotriva podoabelor. Poartă cu îndrăzneală o frunte luminoasă, niște ochi senini, un obraz curat, un păr îngrijit, un zâmbet plăcut, un duh blând și liniștit şi, mai ales, o inimă caldă. Podoabele astea nu costă nimic și le poți lua cu tine oricând, oriunde. Ești o prințesă, nu uita!
Gedo Cipriana, Ghid – Transilvania de Sud

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro