Priorități

Devoțional zilnic 17 iunie 2019

Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Matei 6:33

Fiecare etapă a vieții își are prioritățile sale. În prima parte a vieții prioritate este să ne jucăm. Când am crescut, prioritatea nr. 1 este să acumulăm cunoștințe prin studii. Mai târziu, punem accentul pe carieră, apoi pe întemeierea unei familii, dezvoltarea unui business, pentru ca la bătrânețe prioritate să aibă păstrarea sănătății. 

Textul de azi, ne vorbește însă de o alta prioritate: Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui. Pentru care etapă a vieții să fie importantă? Când este timpul potrivit Să-L cauți pe Dumnezeu înainte de toate?

Scriptura ne ajută: ”Învață pe copil cale pe care trebuie s-o urmeze și când va îmbătrâni nu se va abate de la ea” (Proverbe 22:6). Dumnezeu trebuie să fie prioritatea numărul unu în viaţa între copilărie și bătrânețe. 

Ți-ai fixat aceasta ca prioritate a vieții tale? Nu știi cum o poți face?

Iată răspunsul: ”Doamne, auzi-mi glasul dimineața! Dimineața eu îmi îndrept rugăciunea spre Tine și aștept”(Psalmii 5:3). Așa cum fiecare etapă a vieții are prioritatea sa, și fiecare zi are prioritatea ei. Iar Scriptura ne spune că aceasta trebuie să fie căutarea lui Dumnezeu în rugăciune.

Te provoc să-ți fixezi aceasta ca prioritate in fiecare zi, și restul vei primi pe deasupra.

Beni Ţepuş, conducător club explo, Alexandria 1

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro