Priorități

Devoțional zilnice 4 februarie 2018

Știi care este „regula celor 3” în supraviețuire?
Ființa umană nu poate supraviețui mai mult de: 3 minute fără aer, 3 ore fără adăpost expus la condiții meteorologice defavorabile, 3 zile fără apă, 3 săptămâni fără mâncare, 3 luni fără contact uman.

Pornind de la această regulă, în funcție de IMPORTANȚA și URGENȚA situației în care te afli, trebuie să-ți stabilești un plan de supraviețuire și să decizi care este prioritatea.

După 40 de zile fără mâncare, Domnul Isus ar fi putut să rezolve problemele importante și urgente pentru supraviețuirea Lui din momentul acela: hrană, protecție, materiale de supraviețuire în orice condiții din întreaga lume, socializare cu o persoană. Însă a ales mai presus de El, să își redefinească principiul ascultării de Dumnezeu Tatăl.

Viețuirea ta zilnică în domeniul spiritual este să îți pui mereu încrederea în cele 3 persoane care te pot ajuta să ai o super-viață: Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt.

Stabileşte-ți azi prioritățile, dar nu uita că prioritatea ta nr.1 este

”să-ți aduci aminte de Creatorul tău în zilele tinereții tale” (Eclesiasul 12,1)

Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro