Privește din alt unghi

Devoțional zilnic 23 septembrie 2019

Intrați pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, și mulți sunt cei ce intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viață, și puțini sunt cei ce o află. Matei 7:13-14

Ai în clasă copii cu o situație financiară mai precară? Ai în clasă copii răzvrătiți și răi cu toată lumea? Ai în clasă copii “diferiți”? În clasa a VII-a am avut un coleg care a rămas repetent și era spaima școlii! TOȚI ÎL VORBEAU DE RĂU!

Se bătea, înjura, ba chiar se lua în gură cu unii profesori. Pe lângă toate acestea, nouă celor din clasă, în pauze, ne mai și mânca mâncarea. Într-o seară, am spus mamei să-mi pregătească pentru a doua zi două sandvișuri! În prima pauză m-am dus și i-am oferit sandvișul. L-a luat, s-a întors și a plecat. Cam după o săptămână jumătate a spus prima oară “mulțumesc”! După trei, patru săptămâni m-a întrebat de ce fac asta? I-am mărturisit că toți colegii sunt supărați pe el că le tot mănâncă mâncarea iar pe mine nu mă deranjează să o împart cu el. De atunci, am început să vorbim mai multe. Am aflat că mama lui era casnică iar tatăl său lucra în construcții. Banii care ii câștiga îi bea aproape pe toți. În fiecare seară era scandal în casa lor. Tatăl său o bătea pe mama lui destul de des, câteodată primea și el bătaie. Când apucau să fugă, dormeau pe la vecini, rude, pe unde puteau. El nu s-a schimbat, relația noastră s-a schimbat. Am înțeles de ce făcea toate aceste lucruri, de ce era diferit!

Te provoc astăzi să descoperi povestea din spatele imaginii!

Ciprian Andra, mastrghid – Petroșani

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro