Profii

Devoțional zilnic 14 septembrie 2019

Dimpotrivă, fiți buni unii cu alții, miloși, și iertați-vă unul pe altul, cum v-a iertat și Dumnezeu pe voi în Hristos. Efeseni 4:32

Mai toți elevii împart profesorii în buni și răi. În funcție de tonalitatea vocii pe care o folosește profesorul în procesul didactic, în funcție de modul în care acordă notele, în funcție de cerințele pentru examene sau în funcție mulți alți factori există în mintea noastră un clasament. Dintre toți factorii ce pot fi luați în considerație, iertarea este probabil cel mai puțin luat în seamă. Un prieten mi-a povestit că în timpul școlii generale a făcut o boacănă destul de mare. Profesorul care ținea ora în timpul căreia s-a întâmplat evenimentul a fost foarte supărat și pentru că era o vreme în care corecția fizică era chiar recomandată, a aplicat și această metodă cu toată responsabilitatea. Frica mare a prietenului meu era că atunci când vor afla părinții lui vor lansa ediția a doua a corecției fizice. Urma ședința cu părinții și ca unul care știa ce urmează era pregătit pentru orice. Dar nici în seara respectivă nici în zilele următoare nu s-a întâmplat nimic. Profesorul a considerat că o singură pedeapsă este suficientă. A uitat de eveniment pentru totdeauna.

Zilnic greșim împotriva lui Dumnezeu, iar plata păcatului este moartea. Această pedeapsă a fost plătită prin jertfa lui Isus Hristos iar dincolo de această pedeapsă este Marea Uitării. 

Azi este momentul să fii iertător față de cineva care ți-a greșit. Iartă așa cum te-a iertat Dumnezeu. Uită pentru totdeauna. Primul care va avea de câștigat ești chiar tu.

Ruben Atomei, director asistent, Departamentul Tneret, Confrința Moldova

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro