Promisiune

Devoțional de seară 23 ianuarie 2018

„Frica Domnului este începutul înțelepciunii; toți cei ce o păzesc au o minte sănătoasă și slava Lui ține în veci”. Ps. 111:10

Orice explorator este curios, să studieze diferitele domenii din Cartea naturii pentru a descoperi amprenta Divinității.

Iată cateva indicii despre subiectul pe care îl vom explora: soare, unealtă de război, promisiune, 7, vapori de apă, culori, 42 de grade, dimineață, seară.

Da, este … Curcubeul !

Ce putem învăța ?

1. Îl poți vedea, când stai cu spatele la soare pentru ca picăturile de apă refractă lumina soarelui, formând, curcubeul, aflat chiar în fața ta. Curcubeul îl observi dimineața sau seara atunci când lumina soarelui întâlnește vaporii de apă, într-un unghi de 42 de grade.

Suntem prea păcătoși să stăm față în față cu Dumnezeu. Îl putem descoperi prin intermediul curcubeului sau în momentele de închinare, pe genunchi (asemenea unghiului).

2. Fiecare persoană vede propriul curcubeu. Două persoane nu vor vedea același curcubeu, pentru că fiecare va vedea lumina curcubeului refractată în alte picături de apă.

Fiecare dintre noi suntem unici. Așa ne-a creat Dumnezeu.

3. Nu vei putea ajunge niciodată la capătul curcubeului. Acesta se îndepărtează, pe măsură ce încerci să te apropii de el.

Prin străduința noastră nu vom reuși niciodată să ne depășim condiția umană.

4. Curcubeul nu are forma unui arc de cerc, ci a unui cerc întreg. Vezi arce de cerc pentru că ești „cu picioarele pe pământ”. De la înălțime însă, lucrurile se schimbă.

Sunt situații în care nu avem imaginea de ansamblu. Avem nevoie de sfatul părinților, al celor care s-au lovit de situații asemănătoare, dar în primul rând de sfatul Tatălui Ceresc.

5. În condiții de vizibilitate bună poți observa și un curcubeu mai slab concentric cu primul, ceva mai mare și cu ordinea culorilor inversată. Teoretic există o infinitate de ordine superioare, dar practic, cu ochiul liber, au fost observate doar primele patru.

Prin puterile noastre suntem limitați, avem nevoie de puterea lui Dumnezeu astfel încât rezultatele muncii noastre, să fie multiplicate.

6. Cele șapte culori sunt: roșu, oranj, galben, verde, albastru, indigo, violet. ROGVAIV.

În realitate, curcubeul cuprinde o gamă imensă de culori, cu o trecere graduală de la una la alta. Ochiul uman poate să distingă în el, în jur de 100 de culori.

Putem descoperi, în curcubeu, atenția la detalii a Creatorului.

Lista cu observații poate fi continuată de tine, la vară, când vei observa apariția curcubeului, după furtună.

Ovidiu Pascu

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro