Puterea de schimbare

Vreți o viață mai bună – o viață cu claritate și scop, plină de putere și bunătate?

O căutăm pe rafturile de autoperfecționare ale fiecărei librării pe cale să se închidă sau sperăm să găsim un nou entuziasm în cărțile ce le citim pe net. O mie de autori ne vând vise de autoperfecționare bine armonizate, clădite pe cumpărarea de echipamente pentru exerciții, participarea la seminarii costisitoare, găsirea încrederii la locul de muncă și obținerea a ceea ce ne dorim în căsătorie.

Toți susțin un raționament greșit, dar des întâlnit – că avem în noi o putere neexploatată, puterea de a ne reinventa; energie și perseverență care nu mai au ieșit la iveală până acum; și reguli de comportare care durează de obicei cât dietele în care consumi doar apă.

Există o singură putere care schimbă din interior. Și este o forță din afara noastră – harul lui Hristos care spune că El vine să locuiască în noi. Apostolul Pavel a exprimat bine acest lucru: „Nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește în mine” (Gal 2:20). Pavel le-a scris credincioșilor: ”Și-L rog ca, potrivit cu bogăția slavei Sale, să vă facă să vă întăriți în putere, prin Duhul Lui, în omul dinăuntru, așa încât Hristos să locuiască în inimile voastre prin credință; ” (Efeseni 3:16-17).

Harul ne dă putere să ne schimbăm și să creștem: acum suntem conectați la Cel care ne-a făcut; ne iubește; are grijă de noi; ne ajută.

Viața mai bună vă așteaptă. Așa că nu mai așteptați.

Și rămâneți în har. -Bill Knott

Bill Knott – este redactor al revistei Adventist Review. Articolul a fost publicat în numărul din 18 iunie 2021.

Traducere: Adina Păltineanu

Articolul Puterea de schimbare apare prima dată în Redesteptare si reforma.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro