Puterea mărturiei personale

Devoțional zilnice

… Îmi veţi fi martori… până la marginile pământului. – Faptele apostolilor 1:8

Cum eram destul de în vârstă, simţeam că nu mai eram de folos în a da mărturie pentru Dumnezeu. Atunci Domnul mi-a adus în minte întâmplări din copilărie, crâmpeie de fapte mărunte prin care anumite persoane, fără să vrea, au dat mărturie pentru Hristos înaintea familiei mele.

Când aveam doisprezece ani, eram adesea singură acasă. Intr-o zi, o vecină în vârstă a venit pe la mine, ţinând în mâini ceva ce făcuse special pentru mama mea. Era un milieu croşetat frumos. Femeile din vremea aceea lucrau adesea cu mâna – brodau sau croşetau – pentru a înfrumuseţa casa. I-am mulţumit şi i-am spus că ştiam că mamei îi va plăcea. Femeia era cunoscută în cartier ca o creştină devotată, iar mama era foarte încântată de amabilitatea vecinei noastre.

Îmi aduc aminte odată, când aveam doar şase ani, cum un vecin a dat mărturie pentru Hristos fără să-şi dea seama. Era duminică după-amiaza, iar eu plecasem împreună cu mama şi cu fraţii mei într-o plimbare cu maşina. Am trecut pe lângă casa vecinului nostru şi l-am văzut sus pe acoperiş, reparând ceva. „Uite, mamă”, am strigat eu, „domnul Smith lucrează duminica!” Eu şi fraţii mei fuseserăm învăţaţi că era greşit să lucrezi duminica, deoarece era ziua Domnului.

Mama mi-a răspuns: „Ei bine, poate că nu ştie.” Mai târziu am aflat că vecinul nostru se închina în Sabat, în ziua a şaptea. Mama fusese de câteva ori pacientă a spitalului adventist din apropiere şi-i respecta pe acei oameni şi convingerile lor. Acum îl privea altfel pe vecinul nostru.

M-am gândit la aceste întâmplări de-a lungul anilor. La douăzeci de ani, L-am acceptat pe Hristos ca Mântuitor, iar ziua a şaptea, ca zi de odihnă. Acei vecini despre care v-am povestit au fost martori pentru Hristos fără să-şi dea seama. Când vom ajunge în ceruri vom fi surprinşi să-i vedem pe toţi aceia ale căror vieţi le-am influenţat – indiferent de denominaţiunea creştină căreia îi aparţinem. Putem fi martori pentru Hristos indiferent de vârsta pe care o avem sau de poziţia noastră socială. „Fie ca cei care rostesc numele lui Hristos să nu uite că persoanele cu care vin în contact îşi fac prin ei o impresie favorabilă sau nefavorabilă faţă de religia Bibliei.” (Ellen G. White, ,A Message of Judgment”, Southern Watchman, 17 ianuarie, 1905)

Peggy Miles Snow

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit