Puterea muzicii

Devoțional zilnice 18 august 2018

Vorbiţi între voi cu psalmi, cu cântări de laudă şi cu cântări duhovniceşti şi cântaţi şi aduceţi din toată inima laudă Domnului. Mulţumiţi totdeauna lui Dumnezeu Tatăl pentru toate lucrurile în Numele Domnului nostru Isus Hristos. – Efeseni 5:19,20

Îmi place muzica bună şi mi-am cultivat acest entuziasm în decursul anilor de ascultat melodii care mi-au umplut inima de bucurie, fie că era dimineaţă, prânz sau seară. Îmi amintesc că am citit Viaţa lui Iisus, de Ellen G. White, iar ea spune că, în copilărie, Isus Şi-a exprimat adesea bucuria prin psalmi şi cântări cereşti. (Ellen G. White, Viaţa lui Iisus, Editura Viaţă şi Sănătate, 2015, p. 54)

Când mă gândesc la momentele în care, copil fiind, mergeam la biserică cu părinţii mei, îmi vin mereu în minte amintiri legate de muzică. La Şcoala de Sabat pentru copii îmi amintesc cum cântam şi interpretam un anumit cântec. Bucuria mea legată de muzică nu se încheia odată cu lecţiunea de la Şcoala de Sabat, deoarece urma serviciul de închinare. Ascultam cu plăcere corul bisericii, care cânta bine cântece sau imnuri vechi ce stârneau emoţiile tuturor.

Acasă, îi ascultam pe părinţi cântând. Încă de la primele ceasuri ale dimineţii, mama cânta cântecul ei preferat, în timp ce pregătea micul dejun pentru întreaga familie. Am descoperit că şi tata avea un cântec preferat, pe care îl cânta adesea. Când îşi făcea treburile înăuntru, dar şi afară, el cânta:,Atâta har, ce minunat! Azi pot să fiu salvat! Am fost pierdut, nenorocit, Dar Domnul m-a iubit!”

Promisiunile lui Dumnezeu sunt adevărate şi-I mulţumesc pentru că i-a inspirat pe compozitori să scrie cântece frumoase, care să exprime aceste promisiuni. Muzica bună are puterea să ne inspire şi să ne vindece atunci când suntem căzuţi. Atunci când ascultăm muzică şi cântăm, minţile ne sunt revigorate, deoarece muzica bună are efect terapeutic. Prin muzică, Dumnezeu m-a ajutat să trec şi să depăşesc momentul morţii soţului meu la doar 53 de ani. În fiecare zi, El îmi aminteşte cuvintele cântecului „Dumnezeu Se va îngriji de tine”.

Haideţi să ne încredem şi să cântăm împreună despre promisiunile lui Dumnezeu! Să-I aducem laudă! Mâine va fi mai bine decât astăzi, pentru că va reveni să ne ducă în căminul de sus.

Annie B. Best

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro