Răsplata bunătății

Devoțional de seară 1 mai 2019

Dimpotrivă, fiţi buni unii cu alţii, miloşi. – Efeseni 4:32

Versurile unui cântec pe care îl ştiu sugerează că, atunci când oferim bunătate, aceasta se va întoarce. Mulţi oameni care răspândesc în jurul lor dragoste şi bunătate ştiu că acest lucru este adevărat.

Soţul meu, Roger, este responsabil cu dezvoltarea infrastructurii la o universitate. Obişnuia să meargă la lucru foarte devreme, odată cu muncitorii, ajutându-i să-şi facă treaba bine şi repede. Chiar le oferea stimulente celor care îşi îndeplineau sarcinile foarte bine.

Într-o zi, foarte devreme, a venit un vizitator în campusul universităţii. Când a văzut oameni la lucru atât de dimineaţă, a fost impresionat şi a întrebat: „De ce lucraţi aşa devreme?”

Unul din muncitori a răspuns: „Supraveghetorul nostru face la fel; de aceea, noi îi urmăm exemplul.” Vizitatorul, continuând discuţia cu muncitorul, a aflat că supraveghetorul era de fapt un misionar care venise să ajute la acea şcoală.”

De ce ar vrea un străin să lucreze atât de devreme şi cu atâta sârguinţă? se întreba vizitatorul.

„Aţi luat micul dejun?” l-a întrebat muncitorul pe celălalt bărbat.

„Nu, încă nu”, a răspuns vizitatorul.

Atunci muncitorul s-a oferit plin de bunătate: „Voi vorbi la cantină să vă pregătească şi dumneavoastră o porţie.”

Mai târziu, vizitatorul şi-a dezvăluit identitatea: era ministru în cadrul Departamentului de Educaţie al guvernului. Auzise lucruri pozitive despre lucrarea pe care o fac misionarii la acea universitate, aşa că dorea să vadă cu ochii lui dacă ceea ce auzise era adevărat sau nu.

Ieşind din campus, oficialul guvernamental a spus: „Dacă veţi avea nevoie de ajutorul meu din partea Departamentului de Educaţie, să nu ezitaţi să mă contactaţi oricând.” Din momentul acelei vizite, ministrul a făcut să ne fie mult mai uşor să obţinem permise pentru misionarii de acolo, mai uşor decât înainte.

Când facem tot ce putem mai bine, fără rezerve, pentru a răspândi bunătatea în numele lui Dumnezeu, în mod neaşteptat vom fi răsplătiţi cu binecuvântări. Avraam şi Sara au văzut acest principiu în vieţile lor. După ce au primit un vizitator în cortul lor, lor le-a fost făgăduit – şi dat – un fiu chiar şi la vârsta lor înaintată.

Este adevărat că, intr-un fel sau altul, cel care dă dovadă de bunătate va fi răsplătit cu bunătate în mod neaşteptat. Cum vei arăta bunătate faţă de ceilalţi astăzi?


Evelyn Gabutero Pelayo

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro