Răspunsurile urmează să vină

Devoțional zilnice 27 mai 2018

2

0

Dar ştiu că Răscumpărătorul meu este viu şi că se va ridica la urmă pe pământ. Voi vedea totuşi pe Dumnezeu. ÎI voi vedea şi-mi va fi binevoitor; ochii mei îl vor vedea, şi nu ai altuia. Iov 19:25-27

Mă întreb: Dacă Iov ar fi fost femeie, ce nume ar fi purtat? Cum ar fi fost ca femeie? Un lucru este cert: ea s-ar fi ridicat victorioasă deasupra necazurilor în Numele lui Isus, cu o credinţă şi o forţă pe care numai focul curăţitor al lui Dumnezeu le poate produce. Există în lumea noastră femei care, aidoma lui Iov, înfruntă suferinţa zi după zi. Poate că şi ele se întreabă: Ce mi se poate întâmpla mai rău de-atât? Există femei care îi cer lui Dumnezeu răspunsuri, fiindcă nu ştiu ce le rezervă viitorul. Ele au nevoie de putere pentru a face faţă unei noi zile.

Ţi s-a întâmplat vreodată să crezi că eşti singura persoană de pe faţa pământului care cunoaşte o anume durere? Te-ai plâns vreodată de faptul că nu aveai pe nimeni căruia să-i spui păsul tău? Adică pe nimeni care să te înţeleagă cu adevărat?

Adu-ţi aminte totuşi că Dumnezeu este lângă tine, gata să-ţi asculte frustrările şi să ia asupra Lui durerea ta. El este întotdeauna gata să-ţi dea pace şi convingerea că modul Său de a acţiona este desăvârşit, chiar dacă este de neînţeles pentru noi deocamdată. Mai mult, El ne poate da înţelepciunea de a ieşi din situaţiile care ne produc durere acum sau în viitor.

Astăzi mă gândesc şi simt împreună cu femeile din lumea întreagă care, la fel ca mine, vor să fie mame, dar nu pot rămâne însărcinate. În zilele în care realitatea aceasta devine foarte apăsătoare, îmi vine greu să zâmbesc. Mă rog ca Dumnezeu să mă ajute să-mi păstrez credinţa şi să privesc la El, sursa puterii adevărate. În unele zile, Diavolul încearcă să mă determine să mă înfurii atât de tare, încât să renunţ chiar şi la Dumnezeu. Dar eu ştiu că Răscumpărătorul meu este viu! Şi că nu mă va lăsa pradă disperării.

De aceea, gândul meu zboară astăzi la cititoarele acestui devoţional care se găsesc într-o situaţie similară şi vreau să le încurajez. Dumnezeu ni Se va descoperi la timpul ales de El. El va continua să ne lumineze ca să putem reflecta lumina asupra celor în dificultate. Şi, mai important. El răspunde la rugăciuni. Nu vă pierdeţi speranţa! El vă va da răspunsurile de care aveţi nevoie, iar rezultatul final va fi cu totul peste aşteptările voastre! Va veni la timpul ales de El, nu de noi. El poate!

Yvita Antonette Villalona Bacchus

2

0

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro