Reconvertirea

Devoțional zilnice 10 august 2018

Dar trebuia să ne veselim şi să ne bucurăm, pentru că acest frate al tău era mort şi a înviat, era pierdut şi a fost găsit. – Luca 15:32

Fraţii şi surorile care locuiesc sub acelaşi acoperiş îşi pot forma caractere diferite şi pot urma căi diferite în viaţă, la fel ca Esau şi Iacov (Gen. 25:21-34). În familia lui James şi Ellen White, fiul cel mai mare, Henry Nichols, avea o personalitate mai stabilă, în timp ce fratele lui, James Edson, era caracterizat de suişuri şi coborâşuri, în special în proble-me financiare. Nici chiar viaţa lui spirituală nu era aşa cum ar fi trebuit să fie. De-a lungul anilor, Ellen i-a trimis mai multe scrisori în care făcea apel la inima lui, dar fără rezultate pozitive vizibile.

Odată, Edson chiar a mărturisit într-o scrisoare adresată mamei lui: „Nu sunt deloc înclinat spre religie.” Ellen şi-a dat seama că Satana îl ducea pe o cale greşită pe fiul ei şi s-a rugat stăruitor pentru el, chiar i-a trimis o scrisoare lungă în care făcea apel. Ea spunea: „Istoricul tău religios nu ar fi trebuit să fie oscilant, ci ferm şi adevărat; dar tu ai dorit să fii independent şi ai urmat propria cale. Cu o oră înainte ai fost puternic, în următoarea ai oscilat. Acum sunt hotărâtă să îţi atrag atenţia şi să mă fac auzită: Eşti furat de curent.” (Scrisoarea 123, 1893). Acest apel a fost un punct de cotitură în viaţa lui.

Pe 10 august 1893, Edson îi scria mamei sale: „M-am predat pe deplin şi niciodată nu m-am bucurat de viaţă ca acum. Mulţi ani am fost împovărat, am avut atâtea de făcut şi toate aceste lucruri îmi stăteau în cale. Acum le-am lăsat pe toate la Mântuitorul meu şi povara nu mai apasă asupra mea. Nu mai simt nicio dorinţă după distracţiile şi plăcerile care mai înainte mă distrau, dar, ca niciodată înainte, îmi găsesc plăcerea în întâlnirile la care sunt oamenii lui Dumnezeu.” Câteva zile mai târziu a adăugat: „Mi-am ales singur calea şi nu era una bună. Acum doresc calea Domnului şi ştiu că va fi o cale bună.” Din acel moment, Edson a avut o viaţă spirituală stabilă.

Poate că şi tu ai încercat să îţi faci viaţa după placul tău, dar fără succes. Nu trebuie să mai aştepţi. Chiar acum poţi să îţi predai viaţa şi toate planurile tale lui Dumnezeu. Dacă e nevoie, poţi avea o experienţă a reconvertirii la fel ca fiul risipitor (Luca 15:11-32). Tatăl nostru ceresc este mai dispus să te îmbrăţişeze şi să te transforme într-un cetăţean al Împărăţiei Sale veşnice.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro